Meram Belediyesi Türkiye'ye örnek olacak dev parkı ile ziyaretçilerine dünyayı dolaştıracak

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 2013'ün en önemli projelerden biri olan; tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekarelik alanı kapsayan park ve 3 ayrı bölümüne verilecek isimleri belirlemek amacıyla yapılan yarışmanın sonuçlarını Augustus Otel'de düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin'in yanısıra toplantıya jüri üyeleri, dereceye giren yarışmacılar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
2 BİN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ
Tarih, kültür, sanat, bilim ve teknoloji harikası park için açtıkları isim yarışmasına yaklaşık 2 bin müracaat olduğunu bildiren Başkan Kalaycı, "Jüri üyelerimiz tüm bu isimleri en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra parkın 3 ayrı bölümüne verilecek isimleri seçmiş oldular. Parkın genel ismi ise jüri üyelerimizin seçtiği ve karar verdiği  “80 Binde Devr-i Alem Parkı olmuştur. Bu ismi vermemizin sebebi ise; parkımızın alanının 80 bin metrekare olması.  Devr-i Âlem de; “Seksen Günde Devr-i Alem” isimli Jules Verne’nin 80 günde dünyayı dolaşmasını anlatan hikayesine atfen 80 bin metrekare alanda biz de misafirlerimize, hemşehrilerimize dünyayı dolaştıracağız" dedi.
PARKIN BÖLÜMLERİNE VERİLEN İSİMLER
  Parkın minyatürler bölümüne ise “Cihan-ı Türk” isminin uygun görüldüğünü kaydeden Kalaycı, "Parkımızın bu bölümünde milletimizin tarihi içerisinde Adriyatik denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abideleri sergileneceği için bu isim verilmiştir. Parkımızın dinozorlar bölümüne ise; “T-Reks” ismi uygun görüldü. Bu isim yeryüzünde yaşadığı belirlenen en büyük dinozorun ismidir. Ayrıca rex, Latincede kral anlamına geliyor. Yani dinozorların kralı anlamında. Parkımızın masal bölümüne ise; “Pamuk Şekeri” ismi uygun görüldü. Bu bölüm daha çok çocuklara hitap edeceği için onların en çok sevdiği pamuk şeker’e atfen bu isim seçildi" diye konuştu.
 YARIŞMADA BİRİNCİ OLANLAR:
Parkın genel ismi:  “80 Binde Devr-i Âlem” (Jüri)
Minyatürler bölümü: “Cihan-ı Türk”  (Ayşe Zehra Sayın)
Dinozorlar bölümü: "T-reks"  (Ali Erdem Ölmez ve Ayşegül Dağar)
Masal dünyası bölümü: “Pamuk Şekeri” (Mustafa Bakaş)
TURİZM POTANSİYELİNE KATKI SAĞLAYACAK
Bu projenin Konya’nın turizm potansiyelini de büyük oranda artıracağını vurgulayan Başkan Kalaycı, "Daha önce tüm ayrıntılarını sizlerle paylaştığımız  bu proje hem Konya’da hem de Türkiye’de bir ilk olacak inşallah. Temel atmasını kısa bir süre içinde yapmayı planladığımız bu önemli projeyi bu yıl sonuna kadar hizmete açmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olacak bu parkın yeri ise Antalya turizm aksı üzerinde Krom Magnezit Fabrikası'nın karşısı olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum"  şeklinde konuştu.
 Jüri üyesi Yrd. Doç. Dr. Rabia Kösedoğan da, "Titiz bir çalışma neticesinde parka en güzel, en akılda kalıcı isimleri seçmeye gayret ettik. Bu proje sadece Meram için değil Konya, Türkiye ve dünya için de çok önemli bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür eder, şehrimiz için hayırlı olmasını dilerim" dedi. Başkan Kalaycı, birinci seçilen isim sahiplerine 5'er bin TL'lik hediye çeklerini takdim etti.
HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim