Genel Başkan Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Ben Konya (Adliye) Şube Başkanı Arif Baştuğ, Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube başkanlarında bulunduğu heyet Ereğli’de ilk önce Ereğli Adliyesi Komisyon Başkanı Ercan Şahin’i ardından ise Ereğli Adliyesi Başsavcısı Alparslan Ağçakale’yi makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretlerden sonra ise Türk Büro-Sen Konya(Adliye) Şubesinin organize edilen Ereğli ilçesi istişare toplantısına geçildi. Çok sayıda üyenin katıldığı Ereğli ilçesi genişletilmiş istişare toplantısında ilk sözü alan Konya Şube Başkanı Arif Baştuğ, “Konya Şubesi olarak birlik ve beraberlik içinde üyelerimizin hak ve hukukları savunmak adına her alanda çalışmalarımızı gece-gündüz sürdürüyoruz. Her zaman başı dik, duruşumuz dik olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da, "Devlet memurlarının devletin olmazsa olmaz unsurları olduğunu ifade ederek, memurlar arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyledi. Herhangi bir yasa çıktığında, o yasanın yürütülmesi, uygulamasını, vatandaşa hizmet olarak gitmesi memurlar eliyle yapılır. Vergi mevzuatı ile ilgili yasal düzenleme yapılırsa vergi çalışanları, sağlıkla ilgili yapılırsa sağlık çalışanları, eğitimle ilgili yapılırsa eğitim çalışanları yapar. Öyleyse devlet memurları devletin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Millete hizmet eden 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 80 milyon nüfus. Ancak devlet memurları maalesef ülkede hak ettiği itibarı, hak ettiği, özgüveni, değeri maalesef siyasetçilerden, devleti yönetenlerden, devleti yönetmeye talip olanlardan hiçbir zaman görememiştir" diye konuştu. 

 “Eğer bir ülkede adalet çalışanları adalet arar hale gelmişse, her ilde en büyük kamu binaları Adliye Sarayları olduysa ülkemizin hali içler acısı demektir" diyen Yokuş, "En büyük Adalet Sarayları bizde diye övünülür mü? Keşke en küçük binalar bizde diye övünseydik. Keşke bu ülkede hak, hukuk ve adalet var diyebilseydik. Neden adalet çalışanlarının da ekonomik hakları iyileştirilmiyor. Adalet çalışanlarının ekonomik şartları düzeltilmediği gibi, havuz paraları da ellerinden alındı. Biz adalet arıyoruz. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesinde düzenleme yapılarak Adalet personeli için Adli ve İdari Yargı Hizmetleri Sınıfı oluşturulmalıdır. Adalet çalışanları adli ve idari yargılanma açısından 4483 Sayılı Kanun Hükümlerine tabi tutulmadır. 2802 Sayılı Kanunun 54. Maddesinin son fıkrasıyla 2006 yılında kaldırılan, nöbet (suçüstü) ücretinin yeniden verilmesi, ücretin ödenmemesi halinde izin kullandırılması gerekir. Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile yüksek yargı organlarının tüm personeline, Hâkim ve Savcılarda olduğu gibi brüt maaşlarının %10’u tutarında yargı ödeneği ödenmelidir. Personel eksikliği giderilerek, yardımcı hizmetler, (mübaşir) kadrosundaki personel hiçbir işleme tabi tutulmaksızın genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Adalet Bakanlığı merkez taşra teşkilatı ve yüksek yargı organlarında personelin tamamı fiilen bilgisayar kullanmaktadır. Bu nedenle zabıt kâtibi, emanet memuru, memur vb. kadroda görev yapan personele üçüncü dereceye ilerleme hakkı verilmelidir. Adalet çalışanları için fiili hizmet zammı getirilmeli ayrıca personele kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler ile psikolojik destek verilmelidir” ifadelerini kullandı. 

İstişare toplantısında ayrıca sendikaya emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim