370’nci Kısa Dönem ve 1998/1 tertip erlerin yemin etme töreni gerçekleştirildi. Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Şükrü Olcay Kışlası’nda yapılan ant içme törenine Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi ve General Şükrü Olcay Kışlası Komutanı, Hava Savunma Albay Mehmet Yüksel Doğan, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Askeri personel ve askerlerin yanı sıra çok sayıda aile katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın yapmış olduğu gösteri ile tören başladı ve 370’nci kısa dönem ve 1998/1 tertip erlere Hava Savunma Eğitim Tabur Komutanı Hv. Svn. Yb. Onur Çakıcı tarafından yemin ettirildi.  

YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKETLER ÇAKILDI

Birliklere ilk katılan erler tarafından yaş kütüğüne plaket çakılması töreni gerçekleştirildi. Hava Savunma Okulu  ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ilk katılan 1998/1 tertip erlerden Hv. Svn. Er Enes Emre Avcı, 370’nci kısa dönem erlerden Hv. Svn. Er Emre Çapoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ilk katılan 370’nci kısa dönem erlerden Piyade Er Velican Özkan, 1998/1 tertip erlerden Piyade Er Osman Bölükbaşı yaş kütüklerine dönem plaketlerini çaktı. 

BAŞARILI ASKERLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ilk katılan ve temel eğitimde başarı gösteren personele belge ve armağanları verildi. Bu kapsamda Disiplinde başarı gösteren Hv. Svn. Er Muhammet Cengiz, sporda başarı gösteren Hv. Svn. Er Halim Temiz, bakımda başarı gösteren Hv. Svn. Er Onur Kayhan, eğitimde başarı gösteren Hv. Svn. Er Murat Kamil Kırbıyık’a belgeleri ve armağanları Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan tarafından takdim edildi. Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ilk katılan 370’nci kısa dönem erlerden Hv. Svn. Er Emre Çapoğlu ve 1998/1 tertip erlerden Hv. Svn. Er Enes Emre Avcı’ya ödülleri Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer tarafından verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığına ilk katılan ve temel eğitimde başarı gösteren; Disiplinde Piyade Er Atakan Büyükçolak, Sporda Piyade Er Sercan Canyak, Bakımda başarı gösteren Piyade Er Soner Arda ve eğitimde başarı gösteren Piyade Er Hasan Biberoğlu’na ödülleri Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün tarafından verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına ilk katılan 3702nci kısa dönem erlerden Piyade Er Velican Özkan ve 1998/1 tertip erlerden Piyade Er Osman Bölükbaşı’na ödüllerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru takdim etti. 

BABALARI’DA AYNI YERDE ASKERLİĞİNİ YAPTI

Vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapmış ve törene katılan Mehmetçik babalarına ve dedelerine ant içme törenine katılım belgeleri takdim edildi. Ardından törene katılan aileler evlatlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Şu anda görev yapmakta olan askerler ise şu şekilde; Hv. Svn. Er Yasin Özcan’ın babası Hasan Özcan, Hv. Svn. Er Mustafa Toylak’ın babası Süleyman Toylak, Hv. Svn. Er Aykut Kızkın’ın babası Şafak Kızkın, Hv. Svn. Er Hasan Deccal’ın babası Enver Deccal.

“BİZLER, EMANETLERİNİZİN SADIK BEKÇİLERİYİZ”

Konuşmalarını gerçekleştiren Hava Savunma Okulu, Eğitim Merkezi ve General Şükrü Olcay Kışlası Komutanı, Hava Savunma Albay Mehmet Yüksel Doğan ailelere ‘evlatlarınız gözbebeğimizdir’ diye seslenerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Kutsal askerlik hizmetini yapmak üzere, güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimizin, ant içme törenini gururla ifa ettik. 20 Ocak 2018 tarihinde başlayan ve halen büyük bir başarı ile devam eden, Zeytin Dalı Harekâtını gerçekleştiren kahraman silah arkadaşlarımızın, gazalarının mübarek olacağına yürekten inanıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sizlerle birlikte bu unutulmayacak törenimize Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımızda şahittir. Çanakkale Harbinde, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs Barış Harekatında, teröristle mücadele harekatında ve 15 Temmuz’da yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatan için feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir; Bizlere güzel ülkemizde, özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan Kahraman Mehmetçiklerim… Bu yemin ile sizler; Milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı; Şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin; ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın; vatan, millet, devlet, bayrak ve şeref olacağına, doğruluk ve dürüstlükten asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Saygıdeğer anne ve babalar; Tarifi imkansız bir fedakarlığın, karşılıksız sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsali olan sizler, canınızdan kıymetli evlatlarınızı, vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok çok iyi biliyoruz. Bu nedenle evlatlarınız nizamiyeden adım attıkları andan itibaren bizim de evlatlarımız olmuşlardır. İçinizde gönlünüzde, aklınızda rahat olsun. Çünkü bizler, emanetlerinizin sadık bekçileriyiz. Merek etmeyin evlatlarınız bizim göz bebeklerimizdir.”

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Tören geçidinin son bulması ile birlikte aileler evlatlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı. Hasretlerini gidermek için Mehmetçiğin bulunduğu alana koşan aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anların yaşandığı buluşmaların ardından aileler evlatlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

HABER: HÜSEYİN MENEKŞE / METE ALİ MAVİŞ  

Editör: TE Bilişim