Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarılı bir şekilde devam ediyor. Cepheye giden kahraman Mehmetçik Fırat’ın doğusunu teröristlerden temizlemek için aralıksız mücadele ediyor. Bölgede bulunan Demirören Haber Ajansı (DHA) Konya Muhabiri Hasan Dönmez bölgedeki son gelişmeleri Konya Yenigün’e anlattı.

‘OPERASYON BÖLGEDE OLUMLU KARŞILANIYOR’

Bölgede operasyonun olumlu karşılandığını ifade eden Demirören Haber Ajansı (DHA) Konya Muhabiri Hasan Dönmez, “Güvenli bir bölge oluşturulması açısından, Fırat’ın batısında yer alan, Suriye topraklarında Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde kalan alanlarda ve şehirlerde harekat olumlu karşılanıyor. Bölge halkı Türk askerinin ve Suriye Milli Ordusunun oldukça destek veriyor.  Bunun yanı sıra karşı taraftan terör örgütü cephelerinden Türkiye topraklarının sivil vatandaşların yaşadığı bölgelere saldırılar düzenleniyor.  Özellikle havan saldırıları düzenleniyor” dedi.

‘TSK OPERASYONU TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYOR’

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonu titizlikle yürüttüğünü ifade eden Dönmez, “Fırat’ın doğusunda herhangi bir sivilin burnunun kanamaması için bu TSK harekatı sabırla ve titizlikle yürütüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ile omu omuza operasyona katılan Suriye Milli Ordusu var. Yaklaşık 12-13 günden bu yana Suriye Millî Ordusu El Hamza Özel Kuvvetler Tümeni takip ediyor ve izliyorum.  Son 12 günde Suriye Millî Ordusu El Hamza Özel Kuvvetler Tümeni tatbikatlarını sıklaştırmışlardı. Tatbikatlarını izledim.  Her türlü arazi şartlarında tatbikatlarını gerçekleştirdiler.  Bölgede görev yapıyorlar. Özel eğitimler alıyor timler. Timler adeta operasyonun tatbikatını yaptılar. Bu tatbikatlara bire bir şahit oldum. Milli Ordu askerlerin moralleri oldukça yüksek. Harekat başlamadan önce Suriye Milli Ordusu operasyona katılabileceklerini her şartta dile getiriyorlardı. Her an hazır olduklarını ifade ediyorlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gelebilecek talimat ile Fırat’ın doğusuna geçebileceklerini ifade ediyorlardı. Eğitimleri de zaten bu yöndeydi. Şuanda da Fırat’ın doğusunda Resulayn, Tel Abyad ve bunların çevresindeki köylerin terörden temizlenmesi noktasında Mehmetçik ile omuz omuza harekata katılıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK BASINI BURADA OLDUKÇA BÜYÜK GÖREV ÜSTLENİYOR’

Türk basın mensuplarının bölgede oldukça büyük görev üstlendiğini ifade eden Dönmez, “Yerli basın mensupları harekatı yakından takip ediyor. Dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çalışıyor. Dünya’ya buradan neler olup bittiğini objektif şekilde dünya’ya servis ediyor. Türk basını burada oldukça büyük görev üstleniyor. Dünya’ya buradan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu harekatı neden yaptığını anlatmaya çalışıyor. Zaman zaman gazetecilerin bulunduğu alana karşı taraftan teröristler tarafından saldırı söz konusu oluyor. Bu da terör örgütünün acziyetini gösteriyor.  Bu bölgede görev yapıyorsanız, çelik yelek ve kask mutlaka takmak zorundayız. Ne zaman nereden nasıl geleceğini kestirebilmek mümkün değil. Çatışmanın yoğun olduğu yerlerde kendimizi güvene alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MEHMETÇİĞİN MORALİ OLDUKÇA YÜKSEK’

Bölgede Mehmetçiğin moralinin yüksek olduğunu ifade eden Dönmez, “Terör örgütünü buradaki mevzileri, bölgelerini kontrol altına aldıkça moralleri daha da yükseliyor. Çünkü vatandaşların rahatça yaşamlarını idare ettirebilmeleri için onlar da canla ve başla bu harekattalar ve moralleri oldukça yüksek. Cepheye gülerek gidiyorlar.  Suriye’den Konyalı gazeteci meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim