Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Konya Birlik Vakfı ve Bisiklet Sporu Derneği tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Afrin Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla düzenlenen Bisiklet Sürüşü etkinliği gerçekleştirildi. 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın bisikletiyle katıldığı programa profesyonel bisikletçiler de destek verdi.

Çanakkale Deniz Savaşı Zaferi’nin 103. yıldönümü Konya’da bisiklet sürüşüyle kutlandı. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Birlik Vakfı Konya Şubesi, Konya Bisiklet Sporu Derneği’nin organizesiyle gerçekleştirilen Bisiklet Halk Sürüşü Konya Mevlana Meydanı’ndan başladı. Çanakkale şehitlerini Anma ve Afrin Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla yapılan etkinliğe 7’den 70’e Konyalılar büyük ilgi gösterdi.

Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua ile başlayan programın açılışında konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Afrin’e destek vermek için düzenledikleri etkinliğin hem Çanakkale ruhunu yeniden yeşerteceğini, hem de Afrin’deki askerlerimize moral ve motivasyon sağlayacağını söyledi. Küçükbakırcı,“Bilindiği üzere tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadete ve gaziliğe olan arzusu Çanakkale Zaferi’nin sonucunu oluşturmuştur. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatan, din, hürriyet ve istikbal söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” dedi.

Etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden Küçükbakırcı, “Programımız her sene geniş katılımla 18 Mart’ta mutat olarak yapılmasının çok anlamlı bir katkı olacağı kanaatindeyiz. Çanakkale şehitlerimizi anma ve Afrin Harekatı’na destek için yaptığımız Bisiklet Halk Sürüşü’nün bisikletin ana vatanı Konya’dan tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bisiklet Halk Sürüşü Vali Yakup Canbolat’ın start vermesiyle başladı. Vali Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Garnizon Komutanı Fidan Yüksel, Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Bisiklet Sporu Derneği üyeleri, Gaziler Derneği, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve 7’den 70’e vatandaşların katıldığı programa kaskını takarak dedesiyle bisiklet sürmeye gelen 2 yaşındaki Ahsen ile el yapımı bisikletiyle usta bisikletçilere taş çıkartan 5 yaşındaki Ramazan renkli görüntüler oluşturdu.

Katılımcıların omuzlarına astıkları Türk bayraklarıyla katıldıkları Bisiklet Halk Sürüşü eski stadyum önünde son buldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim