Mehir Vakfı Genel Müdürü ve Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem, Genel Müdür Yardımcısı Güler Pekkendir, Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Ramazan Tezel ve Ali Tuzla gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Ayhan ile görüşen Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem kurum olarak düğün organizasyon hizmetlerine devam ettiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde 100 Suriyeli çifti evlendireceklerini dile getirdi. Ayrıca Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdem, kahraman Türk askerini ve yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ederek harekatın her türlü ihanette bulunan emperyalist güçlere karşı korku ve ümitsizlik verdiğini vurguladı

“TÜRK MİLLETİNİ AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ KURUM AİLE OLMUŞTUR”

22 yıldır aile temelli hizmetlerle toplu düğün organizasyonlarına devam ettiklerini dile getiren Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, “Türk milletini asırlar boyunca bağımsız bir topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurum aile olmuştur. Anne,baba ve çocuklardan oluşan ve kutsal bir kurum olan aile, bu bakımdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bu kurumun sağlam temeller ve köklü değerler üzerine kurulması gerekmektedir. Aile öncelikle hukuksal bir birlikteliktir. Bu birlikteliğin aynı zamanda ahlaki, sosyal ve dini boyutları vardır. Bu bağlamda Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak Türk aile yapısına önem vermekle beraber, din,dil,ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm gençlerimize hizmet etmekteyiz” diye konuştu.

“100 SURİYELİ ÇİFTİ EVLENDİRECEĞİZ”

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak önümüzdeki günlerde 100 Suriyeli çiftin toplu düğün yardımı gerçekleştireceklerini ifade eden Erdem bütün hayırseverleri yardıma davet ederek sözlerine şu şekilde devam etti:  “Vakfımız, Türk Kızılayı ve Türk Arap Derneği işbirliğiyle 100 Suriyeli çiftimizin toplu düğün merasimini önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştirecek. Hayırseverlerimizden, bu organizasyondan haberdar olup imkânları dâhilinde maddi ve manevi desteklerini ümit ediyoruz. Vakfımız tarafından evlenecek çiftlere 5 ana başlık altında (mobilya,ev tekstili,zücaciye , iç ve dış giyim,altın,küpe ve yüzük), 100 kalem yardım yapmaktayız. Yüce rabbimiz Nur suresi 32.ayette şöyle buyuruyor; ‘sizden bekarları, köleleriniz ve cariyelerinizden Salih olanları evlendirin.’ Eğer onlar fakir iseler Allah onları fazlı kereminden zenginleştirir. Allah her şeye gücü yeten ve her şeyi bilendir. Bu ayeti sosyal hayatında uygulamak isteyenler için Mehir Vakfı bir köprüdür. Sizleri bu hayır köprüsünden geçmeye davet ediyoruz. Toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi gençlerimizin mutlu bir yuva kurmasına vesile olacaktır. Güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye için herkesi bu kutsal görevde yardıma ve hizmet etmeye davet ediyoruz” 

“MEHİR VAKFIN’DAN AFRİNE YARDIM”

Afrin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erdem, kahraman Türk ordusunun bu harekatı başarı ile tamamladığını ifade ederek cümlelerini şu şekilde aktardı; “Ülkemiz, devlet ve millet kaynaşması ile, işgal hamlesine son vermek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla 20 Ocak 2018’de Zeytin Dalı harekatını başlatmıştır. Askerimizin bu harekâttan zaferle döneceğine inancımız tamdı ve ordumuz harekatı zaferle sonuçlandırdı.  Bu harekat bir ülkeye yada etnik bir gruba yönelik değil, barış ve huzurun sağlanması adına başlatılmış bir harekattır. Kuşkusuz sağlam bir şekilde duruşumuz ve elde ettiğimiz başarı karışımızda bizleri zayıflatıp yok etme hevesiyle her türlü ihanette bulunan emperyalist güçlere korku ve ümitsizlik vermiştir. Sınır ötesinde kendisini ülkesi uğruna feda etmek üzere çarpışan kahraman ordumuza ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu harekatta şehit olan asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz. Afrin'in terörden kurtarılmasının ardından vakıf ve dernek olarak faaliyete geçtik. Oradaki insanların ihtiyaçlarını giderme noktasında vakıf ve dernek olarak yardımlarda bulunacağız. AFAD ile görüşmelerimiz sürüyor. Öncelikli olarak acil ihtiyaç malzemelerin temin noktasında yardımlarımız olacak.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim