Özel Medeniyet Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Selçuklu’da açıldı. İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin ülke genelinde açtığı en büyük kapasiteli yurtta 550 kişilik kontenjan ayrıldı. Yurdun açılışında ise İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şube Başkanı Adem Ceylan, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, Ak Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, İl Müftüsü Ali Akpınar ve STK üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“BU YIL 5, ÖNÜMÜZDEKİ YIL 8 YURT HİZMETE GİRECEK”

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şube Başkanı Adem Ceylan, Özel Medeniyet Yurdu hakkında bilgi vererek, “İnsan ve Medeniyeti Hareketi Konya Şubesi olarak, insan vakfı üzerinden emanet edilen milletin mülkünün, yine milletin evlatları ile buluşması noktasında bugün birlikteyiz. Konya’da 15 Temmuz süreci sonra medeniyet hayaliyle, gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde bu yıl 5, önümüzdeki yıl 8 yurt hizmete girecek. Bu ülkenin evlatlarının ülkemize hizmet etmeleri konusunda emek sarf ediyoruz. 550 kişilik büyük bir yurt inşaat ettik. Selçuk Üniversitesi erkek öğrencilerimizin inançlarını rahatça yaşayabilecekleri bir ortam burada olacak. Yurdun eğitim-öğretim yılına yetişmesi konusunda bizlere yardımcı olan Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra da yine hayırlı işler devam edecektir” dedi.

“GÜZEL BİR YURT İNŞAA EDİLDİ”

Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’ya dışarıdan gelen öğrencilere şehrin değerlerini göstermek istediklerini belirterek, “Selçuklu, ülkemizin en kalabalık 15. ilçesi. Bunun yanında sadece Selçuk Üniversitesi’nde 80 binin üzerinde öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizi eğitim-öğretimin yanında Konya’nın değerlerini de kazandırıp buradan göndermek bizim görevimiz. Yurdumuza gelirsek gerçekten güzel bir yer olduğu kanaatindeyim. İnşallah hayırlı işlerin devamı gelecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney’i de  aramızda gördüğümüz için mutluyum” diye konuştu.

“KAPASİTESİ EN YÜKSEK YURT  SELÇUKLU’DA YAPILDI”

 Konya’nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu dile getiren İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, “15 Temmuz sonrası ülkemiz için çalışmalarımıza başlamıştık. Bu sene Türkiye genelinde 59 yurdumuz bulunuyor. Bu yurtlar içerisinde kapasitesi en yüksek yurt Konya Selçuklu’da yapıldı. Milletin emanetini yine millete kazandırmak vazifemiz. Ama bu sefer fitne- fesat olmayacak,  ülkemize faydalı gençler yetişecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu imkanları tanıdığı için teşekkür ediyoruz.  Konya’nın bizde ayrı bir yeri var” diye ifade etti.

“YURTLAR AİLE SICAKLIĞINDA OLMALI”

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise yurtların önemine değinerek, “Yurtlar bizim için önemli. Çünkü yavrularımızı buraya emanet ediyoruz. Yurtların hem devlet hem STK’larca yapılması ise bizim için ayrı önemli. Yurtlarımız aile sıcaklıklarını bir yandan verip, diğer yandan zihinsel dönüşümün gerçekleşeceği, öğrencilerin rahat edebilecekleri yerler olmalı.  Bugün  baktığımızda bu yurtları gerçekleştiren ağabeylerimizi görünce yurtların bu şekilde olduğuna inancımız artıyor. İnşallah çocukların yetişmesinde bu yurtlarımızın payı olacaktır. Geleceğin inşasında böyle güzel insanların öncülük etmesi değerli. Güzel insanlar yetişmesi hususunda yurdumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Akpınar kurdele kesimi öncesinde dua gerçekleştirdi. Müftü Akpınar, yurdun öğrenciler ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

UFUK KENDİRCİ    

Editör: TE Bilişim