Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), sorumluluk sahasında bulunan Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Karaman ve Nevşehir illerindeki üniversitelerle işbirliği içerisinde bu yıl ilkini düzenlediği  ‘Genç Fikrin Enerjiye Dönüşsün’ proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 11 üniversiteden katılım sağlanan yarımaya 30 başvuru yapıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren ilk 3 projede birinci Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden ‘Enerjim’, ikinci KTO Karatay Üniversitesi’nden ‘Akıllı Enerji Sokağı’ ve üçüncü Aksaray Üniversitesi’nden ‘Yapay Şahin’ oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve Konya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Birol Dağ verdi.

YILLIK 400 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ödül töreninde konuşan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 6 ilde faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Uçmazbaş, “Yaklaşık 2 milyon civarında abonemiz bulunuyor. MEDAŞ olarak bizim öncelikli hedefimiz bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza kaliteli ve sürekli enerji temine etmek. Bu çerçevede arızayı en aza indirgemek istiyoruz. Bunun için de yıllık yaklaşık 400 milyon liralık yatırım yapıyoruz. İkinci öncelikli hedefimiz de hizmet kalitemizi her geçen gün daha da geliştirmek. Geliştirdiğimiz bir diğer şey ise çağrı merkezimiz oldu. Bundan yaklaşık 2 yıl önce 41 kişi ile çalışıyorduk. Burada sayıyı 150’ye çıkardık. Şu anda çağrı merkezini arayan arkadaşımıza 20 saniyenin altınca cevap veriyoruz. Bunun yanında eğitime önem veriyoruz. Yaklaşık 3 bin çalışanımızla günlük binlerce işlem yapıyoruz. Ar-Ge çalışmalarına da çok önem veriyoruz. Yıllık yaklaşık 4 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu kapsamda bir yarışma düzenledik. Amacımız arkadaşlarımızı teşvik etmekti. Umarım gelecekte arkadaşlarımızla uzun soluklu çalışma imkânımız olur. 30 projeden 12 öğrenci finale kaldı. Projede başarılı olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

ELEKTRİK OKSİJEN GİBİDİR 

MEDAŞ’ın büyük ve önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, “Elektrik oksijen gibidir. Farkına varmazsınız ama olmadığında anlarsınız. Şu an bile icra ettiğimiz törenin yüzde 80’lik kısmını elektrikle çalışan aletlerle sürdürüyoruz. Arkadaşlarımız önemli bir görev icra ediyorlar. Teknoloji bütün alanlara girdi. Fakat elektrik dediğimiz zaman başlı başına bir teknolojiden bahsediyoruz. Üniversitelerimiz olmadan teknolojide kolay kolay adım atamayız. MEDAŞ da burada güzel bir projeye imza atmış. Gençlerimiz teknolojik ve matematiksel yönlerini geliştirirken, bir taraftan da bu fonksiyonları yerine getiren firmalara faydalı olacak elamanlar yetişmiş oluyor. Buna hazırlık yapmak bile başlı başına takdire şayan. Katılan üniversite ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ