Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ ) Genel Merkezinde gerçekleşen imza törenine Türkiye Kalite Derneği Kalder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı ve Meram Elektrik Dağıtım A.Ş(MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ile çok sayıda yönetici katıldı. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş(MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da 68 değişik noktada faaliyet yürüten bir şirket olduklarına dikkat çekerek, “Anlaşmamızın imzalamamız ile birlikte asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Biliyorsunuz ki, 68 değişik noktada faaliyet yürüten bir şirketiz. Bu çerçevede süreçlerimizi standartlaştırmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye Kalite Derneği Kalder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı, Türkiye Kalite Derneği ve MEDAŞ arasında ulusal kalite hareketine giriş amacıyla iyi niyet bildirgesi imzalandığına dikkat çekerek, “Bugün burada Türkiye Kalite Derneği ve MEDAŞ arasında ulusal kalite hareketine giriş amacıyla iyi niyet bildirgesi imzalayacağız.  Ulusal Kalite Hareketinin amacı Türkiye’mizde mal ve hizmet üretiminde bulunan özel sektör şirketlerimizin vatandaşlara, müşterilerine, çalışanlarına daha iyi hizmet verme, rekabet gücünü artırma, yönetim sistemlerini oluşturma amacında bir iyi niyet, bir bağlılık, bir rol haritası ortaya koyma anlamında imzaladıkları bir harekettir.  Bu sayede hem kurumlarımızın rekabet gücünü artırıyoruz” dedi. 

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da 68 değişik noktada faaliyet yürüten bir şirket olduklarına dikkat çekerek, “Anlaşmamızın imzalamamız ile birlikte asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Biliyorsunuz ki, 68 değişik noktada faaliyet yürüten bir şirketiz. Bu çerçevede süreçlerimizi standartlaştırmamız gerekiyor. Bunun yanında aynı zamanda daha da kaliteli hale getirmemiz hale gerekiyor.  Bölgemizde hizmet verdiğimiz 3. 7 milyon vatandaşımıza bu şekilde daha kaliteli hizmet verebiliriz. Bu çerçevede devirden bugüne kadar pek çok şey yaptığımıza inanıyorum. Bünyesinde Organizasyon metot Müdürlüğü barındıran Türkiye’deki nadir şirketlerden biriyiz. Bu da bizim süreç ve kaliteye verdiğimizin süreçleridir. 9 yıllık süreçte bunun meyvelerini aldık” ifadelerini kullandı.

Ulusal Kalite Hareketi’nin kendilerine öz değerlendirme fırsatı sunacağını ifade eden Uçmazbaz, “Biz bazen iyiyiz ya da kötüyüz diyoruz ama bunu somut olarak daha iyi göreceğiz. Bu bakımdan çok önemli. Böylece biz gerek güçlü yanlarımızı gerekse zayıf yanlarımızı görebileceğiz. Dolayısıyla bu değerlendirme fırsatı sunması açısından iyi. İkinci olarak ise daha belirli bir disiplin ve bilimsel çerçevede yapacağımız için sürdürülebilir olacak. Çünkü vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Müşterilerimize karşı 10 ilkemiz arasında da vardır. Müşteri verilen hizmetle yetinse ve memnun olsa bile bizler daha iyisini yapmak için uğraşacağız. Dolayısıyla bizim, her geçen gün verdiğimiz hizmetlerimizin kalitesini artırmamız gerekiyor. Kesinlikle bu yeterlidir gibi bir anlayışta olmamız gerekiyor. Bu çerçevede başlattığımız Ulusal Kalite Hareketi’nin MEDAŞ’a faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bu şekilde kalite süreçleri iyileştirme ve daha da kaliteli hale getirme anlayışımızın Genel Müdürlükten işletmelere kadar topyekûn anlaşılmasını sağlayacaktır” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim