Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu’nun (TURSAF) Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi’nin Konya’da toplanması kararının ardından, Konya Sağlık Turizmi Derneği konsey hazırlıklarına başladı. 

Mart ayında yapılacak olan Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi ile 40 ülkeden 300’ü yabancı, toplamda 600 kişilik heyetin Konya’da toplanması bekleniyor. Çalışmalarını hızlandıran Konya Sağlık Turizm Derneği; Sağlık, turizm, ulaşım gibi önemli bileşenlerini gözden geçirerek çalışmalarına başladı. Bir otelde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Mehmet Portokal ile dernek yöneticileri ile akademisyenler katıldı. 

“KONYA’NIN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BULUYORUZ”

Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mehmet Portakal da konseyin hem Türkiye hem de Konya açısından verimli olacağını belirterek, “ Türkiye’nin 2023 sağlık turizmi hedefleri doğrultusunda ; Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi, İslam ülkeleri ile işbirliği ve Konya’nın tanıtımı açısından önemli buluyoruz. Konseyde İslam ülkelerinden üst düzey ve kara verici katılımcıların bulunması sebebi ile ülkemiz için ve Konya için tarihi kararlar alınacağına inanmaktayız. Bu sebeple de konseyin önemine yakışır şekilde düzenlenmesi için çalışmalarımızı özenle sürdürmekteyiz. Konya Sağlık Turizmi Federasyonu; Dünya İslam ülkeleri Turizm Konseyi ile , Konya’nın sağlık ve turizmimdeki potansiyelini , medikal sağlık turizmindeki teknolojik ve kaliteli hizmet anlayışını,kış,doğa,inanç kültür turizmi çeşitleri ile sinerji oluşturacak alternatif turizm alanlarını tanıtmak ve dünya genelinde sağlık nedeniyle tercih edilen bir lokasyon olmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir” dedi. 

“SAĞLIK TURİZMİ DÜNYADA STRATEJİK KONUMDA”

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu Başkanı Tevfik Yazan, sağlık turizminin tüm dünyada stratejik bir konuma geldiğini ifade ederek, “2018 Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi Mart'ta Konya'da yapılacak.  Turizm konseyinin Konya’da yapılması önemli. Sağlık turizmi  kapsamda hareket eden milyonlarca insan ve 100 milyar dolarları aşan yıllık ciro, sağlık turizmini stratejik bir hale getirmiştir. Bu rakamların yanı sıra sağlık turizmi reel anlamda tanınırlığı yüksek bir sektördür. Masrafı az, kârı çoktur. Sağlık turizminin temas etmediği sektör yok gibidir” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim