TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) iş birliğiyle düzenlenen Konya Maktek Fuarı başladı. Konya Maktek Fuarı, 3 gün boyunca 10’un üzerinde alım heyetinin yanı sıra 40 ülkeden katılımcıyı ağırlayacak.  Düzenlenen törene; TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, iş adamları, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı. 

‘KONYA'DAN, SEKTÖRÜN ÜRETİMİNE, İHRACATINA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ’

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'da iki yılda bir düzenlenen fuarın bu yıl itibarıyla Konya'da da iki yılda bir gerçekleştirileceğini söyledi. Ersözlü, “ Dünyanın kendi konusunda takım tezgahları sektörünün Avrupada’ki üç büyük fuarından ve dünyadaki 5 büyük fuardan bir tanesi olan MAKTEK Fuarı ilk kez Konya’da bugün ziyarete açıldı. MAKTEK Konya olarak bu fuarı hazırlamaktan dolayı TÜYAP Fuarcılık olarak çok mutluyuz. 20 ülkeden 176 firma fuarımıza katılıyor. MAKTEK Konya Fuarına, 65 ülkeden ziyaretçilerimiz olacak. Şuanda yurt içi ve yurt dışından yatırım yapacak olan sanayicilerimiz üretimin her safhasında ihtiyaç duydukları makineleri bu fuarda görebilecekler. İleri teknoloji ürünleri olan bu makineler, ilk kez Konya’daki fuarda sergileniyor. Başta Konya olmak üzere bölgemizde üretim yapan tüm sanayicimizi fuara davet ediyorum. Endüstri 4.0’ın en önemli örnekleri fuarda sergileniyor. Artık dünyada aranılan bir marka olan Maktek markasını Konya'ya getirdik. Konya'da 2 yılda bir yapılacak fuar, takım tezgahları sektöründe, yani makina yapan makinelerin sergileneceği konseptte hazırlandı. İlk senesinde 20 ülkeden 276 firma katılıyor. Yüksek teknoloji makinaların sergilendiği bu fuarda ilk kez Konya'ya gelen firmalar var. Şu anda iyi bir talep var. İlk günden gayet olumlu bir katılım görüyoruz. Firmalar memnunlar. İnşallah fuarın son gününe kadar da gerek yurt içinden gerek yurt dışından gelen ziyaretçilerle iyi bir ticarete ev sahipliği yaparız. Konya'dan, sektörün üretimine, ihracatına destek olmak istiyoruz” dedi. Üretim işi yapan bütün sanayicilere fuarı ziyaret etmelerini öneren Ersözlü, "Katkıları dolayısıyla TİAD'a, Makine İmalatçıları Birliğine, KOSGEB'e, Konya ticaret ve sanayi odasına teşekkür ediyorum. 4 gün boyunca ziyaretçilerimizi bekliyoruz" dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ YÜRÜYÜŞÜNE HERKESİN DESTEK OLMASI LAZIM’

Fuarcılık noktasında Konya’nın önemli bir yere geldiğine dikkat çeken AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya’mız için farklı bir güzelliği birlikte yaşıyoruz. Geçtiğimiz ay, Tarım Fuarı ile Avrupa’nın en önde haline gelen bu mekan, bugün ilk defa makine teknolojileri, takım tezgahları, her türlü metal işleme makineleri ve donanımlarıyla beraber pek çok firmayı Konya’mızda görüyoruz. Konya sanayimizdeki bu altyapının geleceğe taşınması adına bu fuarın Konya’mızda birincisinin başlamış olması önemli. Özellikle Konya’daki makine imalatçılarımız endüstri 4.0’ı yakaladıkları ileri teknolojili makineler yapmışlar. Bundan 20-25 yıl önce yurt dışına gittiğimizde fuarlarda gördüğümüz üretimi, bugün yerli olarak yapılıyor olması hepimizi gururlandırıyor. Türkiye’nin bu güçlü yürüyüşüne herkesin destek olması lazım. Şehrimiz adına önemli bir fuara ev sahipliği yapılıyor” ifadelerini kullandı. 

‘MAKTEK FUARI, SON DERECE KRİTİK BİR FUAR’

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de MAKTEK’in önemli bir fuar olduğuna dikkat çekerek, “MAKTEK Fuarı İstanbul Fuarı ile dönüşümlü olarak iki yılda bir Konya’da düzenlenecek. Bu durum Konya’mız adına bu son derece sevindirici bir gelişme. Konya’nın MAKTEK gibi bir marka ile fuar yapıyor olması son derece önemli bir kazanım. Şuan tüm sektör burada. Bu fuarında Tarım Fuarı gibi Konya’nın marka fuarlarından bir tanesi olması ve her geçen fuarda daha da güçlenerek Konya’da kalıcı hale gelmesi hedefimiz. Konya’da Makine Fuarı açısından başarılı bir il zaten. Bundan sonrası süreçte daha da güçlü olacağız inşallah. MAKTEK Fuarı, son derece kritik bir fuar. Çünkü yatırım, üretim ve teknoloji bu fuar makineleri ile gerçekleştiriliyor. Burada ne kadar iyi bir teknoloji sahibiyseniz, üretim kabiliyetinizde o kadar teknolojik oluyor” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim