Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, etkinliklere katılmak üzere Konya'ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin, kentte rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmeleri için, tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü belirtti. 
Karamercan, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yıl 7-17 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşeceğini hatırlattı. 
Etkinlikler için her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya'nın yurt içi ve yurt dışından bir çok misafire ev sahipliği yapmaya hazırlandığını ifade eden Karamercan, düzenlenecek olan bu etkinliklere katılmak üzere Konya'ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin, kentte rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmeleri için, tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü vurguladı. ''Dolayısıyla odamız da üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam etmekte ve her yıl olduğu gibi bu yıl da lokantacı ve otelciler olarak, misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğimizi belirtmek istiyoruz'' diyen Karamercan, açıklamasında şunları kaydetti:  ''İlimizde özelikle ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olacağı Mevlana Müzesi civarında bulunan lokanta ve otellerimize, hizmet, temizlik ve hijyen ile halk sağlığı konularında gerekli uyarılar yapılmakta olup, bu kuralları ihlal etmemeleri hususunda tüm üyelerimiz üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu konuda gerekli eğitim semineri de düzenlenmiştir. Ayrıca etiket, tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliği'nin 8.maddesine göre esnafımızın iş yerlerine asmak zorunda oldukları fiyat listeleri yeniden ayarlanmış olup, müşteriler tarafından görülebilecek ve kolaylıkla okunabilecek şekilde asmaları gerekmektedir.''
AA
Editör: TE Bilişim