5 bin 667 kuşun 168 dalda yarışacağı yarışmaya 56 farklı ilden, 2 bin 500’den fazla katılımcı katıldı. Yarışmacı ve satıcılar ise kuşlarına olan yoğun ilgiden dolayı memnun kaldı. Kuşlarını yarışmada sergilemek amacıyla Adana’dan katılan Yavuz Enişte, kuş türleri hakkında bilgiler verdi. Enişte, kuşların 100 TL’den başlayarak 1000 TL’ye kadar yükseldiğini de sözlerine ekledi. İzmir’den katılan Yarışmacı Eşref Duman ise, daha önceden Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu söyleyerek, “Tüyleri daha kabarık ve iri olan kuşlar gösterişli oluyor ve ilgi görüyor” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE KUŞLARIMIZ SERGİLENİYOR”

Kuşlarını yarışmada sergilemek amacıyla Adana’dan geldiğini söyleyen Satıcı ve yarışmacılardan Yavuz Enişte, her sene Türkiye’de kuşlarının yarışmalarda sergilendiğini belirtti. Enişte, kuşların fiyatlarının fiziki yapısına göre değiştiğini de söyleyerek “Ben Adana’dan yarışmaya katılmak için geldim. Sezonun ilk yarışması Konya’da oluyor. Şuan ilk günlere rağmen talep güzel. Vatandaşlar bizlerden istedikleri kuşu alıyorlar. Seçip beğenme hakları var. Benim kuşlarımın yavruları şuanda içerde güzellik yarışmasında sergileniyor. Bende ağırlıklı olarak border ve gloster türü kuşlar var. Her sene Türkiye’nin her yerinde kuşlarımızı sergiliyoruz. En son final yarışmamız bu sene Bursa’da olacak. Orada birinci gelen kuşların sahipleri dünya kupasını alacaklar. İnşallah 2023 yılında Dünya kupası Türkiye’miz de olacak. Gloster verimli ve kendi yavrusuna bakan bir kuştur. Bazı kuş türlerine yavrusuna bakması için bakıcı kullanırlar ama bu konuda en verimli kuş glosterdir. Fiyatları ise 100 TL’den başlıyor 1000 TL’ye kadar yükseliyor. Yani kuşun rengi ve fiziki yapısını göre değişiyor” diye konuştu. 

“DAHA ÖNCEDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARIM OLDU”

Daha önce Türkiye şampiyonlukları bulunan Satıcı ve Yarışmacılardan Eşref Duman ise, yarışmaya İzmir’den katıldığını söyleyerek, cümlelerini şu şekilde aktardı: “Ben İzmir Karşıyaka’dan geldim. Kuşlarımızı buraya yarışma için getirdik. İçeride derecelerimiz de var. Hem yarışma amaçlı hem de hobi olarak bütün yarışmalara katılıyoruz. Kuşların üretimi bana ait. Zaten kuşların ayaklarında bilezikleri var ve kendi üretimimiz olduğu belli. Zaten ayaklarında bilezik olmasa kuşlar yarışmaya giremiyor. Kendi üretimin olan yani o senenin yavrusu yarışmaya giriyor. Aşağı yukarı bütün kuş türleri bulunduruyorum. Tüyleri daha kabarık ve iri olan kuşlar gösterişli oluyor ve ilgi görüyor. Daha önceden yarışmalarda ikincilik derecem var. Daha önceden de Türkiye şampiyonluklarım oldu. Kuşların fiyatları 100 TL’den başlayıp 3 bin TL’ye kadar yükseliyor”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim