Belirlenen Kurban bedelleri 350-700 TL arasında değişiyor

Konya'da faaliyet gösteren bir çok dernek ve vakıf bulunuyor. Bu dernek ve vakıflar, yardımlaşma ve dayanışma adına hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli faaliyetler gösteriyorlar. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı'nda da bu vakıf ve dernekler, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacak. Kurban Bayramı'na az bir sürenin kaldığı bu günlerde, bu konudaki çalışmalarını hızlandıran yardım kuruluşları, belirlenen kurban bağışı fiyatları ile kurban kesecek olan vatandaşların kurbanlarını vekaleten alıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtımını sağlayacak. 

VATANDAŞ İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Yardım kuruluşları yaptıkları çalışmalarla vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlıyorlar. Özellikle son yıllarda, hizmet ağlarını genişleten yardım kuruluşları, hem Ramazan Bayramlarında hem de Kurban Bayramlarında dinimizin emrettiği pay ve infakları, yine dinimizce caiz olarak görülen kişilere ulaştırıyor. Kurban Bayramı'nda da kurban kesecek kişilerin, kurbanlarının dinimize göre dağılımını sağlayan yardım kuruluşları, belirlenen fiyatlar doğrultusunda alınan bağışlarla da vatandaşların kurbanlarının kesilerek bütünüyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlıyor. Böylece vatandaşlar hiçbir işe karışmadan dinimizce üzerine düşen ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırması gereken Kurban paylarını kolaylıkla ulaştırabiliyor. 

KURBAN BEREKETİ TÜM İSLAM DÜNYASINA ULAŞACAK

Yardımlaşma ve dayanışma adına faaliyetler gösteren vakıf ve dernekler, Türkiye'yle de sınırlı kalmayarak, sınırın ötesinde bulunan dünyanın dört bir köşesindeki İslam ülkelerine de ulaşıyor. Böylece Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlardan ihtiyaç sahiplerine düşecek paylar, dünyanın her yerindeki Müslümanlara umut olmuş oluyor. Özellikle açlıkla, susuzlukla, savaşla zor dönemlerden geçen Afrika ve Ortadoğu bölgelerindeki Müslümanlar, bu Kurban Bayramı'nda da yardım kuruluşlarının ulaştığı başlıca yerler olacak. 

İSLAMİ HASSASİYETLER GÖZETİLECEK

Yardım kuruluşları Kurban Bayramı'nda vatandaşların bağışlarıyla yapacakları vekaleten kesimler konusunda oldukça hassas davranacak. Kurbanların İslami açıdan uygunluğu yine öncelikli olacak. Bağışlar vakıf ve derneklerin internet adreslerinden online yapılabilecek. Ya da belirtilen hesap numaralarına bankalardan veya bankamatiklerden yatırılabilecek. 

BİR ÇOK ÜLKEYE YARDIM İÇİN GİDECEKLER

Yardım kuruluşları her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da çeşitli ülkelere bizzat giderek, kesilen kurbanları oradaki ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtacak. Bu yardım kuruluşlarından biri olan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurt içinde ve yurt dışında bir çok Kurban faaliyeti gerçekleştirecek. Yurt dışında Asya, Afrika, Gazze ve Balkanlar'da faaliyet yürütecek olan dernek, Türkiye – Filistin – Balkanlar Kurban bedeli 629 TL,  Afrika – Asya1 bölgesi için 350 TL, Asya2 bölgesi için 400 TL, Gazze için ise bin 100 TL olarak belirledi. Dost Eli Derneği de yurt içi kurban bedeli olarak 690 TL,  yurt dışı kurban bedeli 390 TL belirledi. Dernek, Konya merkez ve ilçeleri ile, Çad, Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Tanzanya, Moro (Filipinler), Moğolistan, Kazakistan, Pakistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Makedonya, Sancak, Arnavutluk, Karadağ, Kosova olmak üzere 17 ülkede Kurban kesimi gerçekleştirecek. Yine RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği de 3 kıtada Kurban kesim faaliyeti yürütecek. RİDA Derneği'nde de kurban bedelleri yurt dışı 350 TL, yurt içi 650 TL olarak belirlendi. AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği de bir çok ülkede Kurban Bayramı'nda mazlumların yanında olacak. Dernek Arakan Kampları, Moro, Tüm Afrika için 375 TL, Lübnan, Mısır, Ürdün, Suriye için 550 TL, Moskova, Arnavutluk, Makedonya için 550 TL, Azerbaycan, Çeçenistan için 550 TL, Gazze için ise 900 TL kurban bedeli belirledi. Yine yurt içinde ve yurt dışında Kurban Bayramı dolayısı ile faaliyet yürütecek olan Ribat İnsani Yardım Vakfı da yurt dışı kurban bedeli olarak 390 TL, yurt içi kurban beledi olarak ise 690 TL belirledi. 2015 yılı Kurban Bayramı'nda 99 ülkedeki 2 milyon ihtiyaç sahibine 52 bin kurban hissesi ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı da, bu yıl yine bir çok ülkede kurban kesim faaliyeti gerçekleştirecek. İHH kurban bedeli olarak belirlediği 500 TL'lik bağışları kabul edecek. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim