İslam âlemi tarafından idrak edilecek olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban’ın, Allah’a yakınlaşmak olduğunu dile getiren Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Kurbanların kesilen etleri ve akan kanları Allah’a ulaşmaz, ancak ona bizim ihlasımız ve samimiyetimiz ulaşır” dedi. Ayrıca Müslümanların insanlara duymuş olduğu merhameti hayvanlara da duyması gerektiğine dikkat çeken Poçanoğlu, “Kesilen bu kurbanlar hem evimize azık olur, hem de paylaşmayı beraberinde getirir. Hayvanları eziyet etmeden kesmeye dikkat ettiğimiz gibi çevreyi de kirletmeden kesmeliyiz. Güzel organize edilmiş gerekli şartları taşıyan kesimhanelerimiz artık şehrimizde bulunuyor” diye konuştu.

“KURBANDA ALLAH’A BİZİM İHLASIMIZ VE SAMİMİYETİMİZ ULAŞIR”

Kurban’ın Allah’a yakınlaşmak olduğunu hatırlatan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,sözlerine şu şekilde devam etti: “Kurban, Allah’a yaklaşmak demektir. Bizim kestiğimiz kurbanların eti ve kanı Allah’a ulaşmaz, ancak bizim ihlasımız, samimiyetimiz Allah’a ulaşır. Bütün namazlarımız, kurban, haç gibi ibadetlerimiz, varlığımız ve ölümümüz âlemlerin rabbi olan Allah içindir. Bundan dolayı Kurban, Allah’a yakınlaşmak maksadıyla belli günlerde, belirlenmiş olan hayvanları Allah rızası için kesmektir. Daha sonra kesilen bu kurbanlar hem evimize azık olur, hem de paylaşmayı beraberinde getirir. Ülkemizde kurbanlar bütün dünya ile paylaşılan bir bereket haline gelmiştir. Bugün dünyanın belki de 150’nin üzerinde ki ülkesinde kurban kesilmektedir. Oradaki Müslümanlara bizim ülkemizdeki kurbanların eti ulaşmaktadır”

“MÜSLÜMAN SADECE İNSANLARA DEĞİL, HAYVANLARA KARŞIDA MERHAMETLİ OLMALIDIR”

Hayvanlara eziyet edilmeden kesilmesi gerektiğini vurgulayan Poçanoğlu, Müslümanların hayvanlara karşı da merhametli olması gerektiğini söyleyerek, “Hayvanlar, cadde ve sokaklarda değil, steril ortamlarda yani belediyeler tarafından belirlenen bölgelerde kesilmelidir. Hayvanları eziyet etmeden kesmeye dikkat ettiğimiz gibi çevreyi de kirletmeden kesmeliyiz. Güzel organize edilmiş gerekli şartları taşıyan kesimhanelerimiz artık şehrimizde bulunuyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda kurbanlarını keserek çevreyi kirletmeleri doğru değildir. Hayvanlara da eziyet etmeden, üreyecek çoğalacak olan hayvanların dışında mesela erkek olanların ya da üreme ihtimali olmayan hayvanlar kesilirse daha iyi olur. Müslüman sadece insanlara karşı değil, hayvanlara karşı da şefkatli ve merhametli olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim