Genç Ensar Konya Şubesi'nin düzenlediği 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Şehitlerimize Dua' programı Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okumada dünya birincisi olan Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam-Hatibi Ahmet Karalı, Türkiye birincisi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam-Hatibi AdemKemaneci ve Şems-i Tebrizi Camii İmam-Hatibi Muıhammed Aksak Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

“KUR-AN’I KERİM, HAYAT KİTABIDIR”

 Programda konuşan Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar, "Kur'an-ı Kerim, Müslümanlara yön veren bir hayat kitabıdır. Biz bugün şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik ve onlara Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle dualarımızı göndereceğiz. Özellikle genç neslin Kur'an-ı Kerim okuması ve anlaması noktasında Ensar Vakfı olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Vakfımızın Genç Ensar bünyesi de bu çalışmalara bundan sonra üyeleriyle katkı sağlayacak. Bugün burada AdemKemaneci, Ahmet Karalı ve Muhammed Aksak Hocalarımız sizlere çok güzel Kur'an ziyafeti sunacaklar. İnşallah hayırlara vesile olur. Kısa birkaç cümle de Ensar Vakfı'ndan bahsetmek istiyorum. Ensar, yardım eden anlamına gelir. 1979 yılında kurulan vakfımız, o günden bugüne başta öğrenciler olmak üzere ihtiyaç sahibi herkesin yanında. Temel amacımız, ülkemizin temel değerlerine sahip çıkarak gençlerimizin nitelikli bir eğitim almaları ve eksikleri gidererek onlara fakültelerdeki hocalarımızla katkı sağlamaktır. Ensar bunun için var. Konya Şubesi olarak da faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle Hadis okumalarımız her hafta sonu sürüyor. Genç Ensar da bundan sonra faaliyetlerini arttırarak devam edecek. Güzel işlere imza atacağız" dedi.

"MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Genç Ensar Konya Şube Başkanı Ali Oğuz Şahin, bu programla ilk faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlk programımıza Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimize dua ile başlamış olmak bizim için önemli" dedi. Şahin, "Yaptığımız her faaliyette, ülkemizin ve milletimizin birliğini ve bu çerçevede gücümüzü göstermeyi hedefliyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha güzel faaliyetlere imza atmak ve sizin desteklerinizle bunu yapmak için çalışacağız. Yanımızda hissedeceğimiz arkadaşlarımız ve hocalarımızla, Genç Ensar'ın Konya'da yeni bir dinamizm yeni bir heyecan katacağına inanıyoruz. Saygılar sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"KUR'AN-I KERİM REHBER OLMALI"

Kur'an-ı Kerim'in insanın hayatına rehber olması gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Şükrü Özbuğday ise, "İlk insan, ilk peygamber Hz. Adem insanlara Allah'ın vahyini getirdi peygamberler Allah'ın vahiylerini insanlara ulaştırıyorlar. Kur'an-ı Kerim'i okumak ve anlamak noktasında önemli çalışmalar yapıldı. Ensar Vakfı da burada Türkiye'nin önemli kârilerini getirerek bir Kur’an ziyafeti sunacaklar. Güzel bir etkinlik oluyor. İnşallah Kur'an-ı okumak ve anlamak noktasında diğer STK'lar da çalışma içerisinde olurlar. Kur'an rehberimizdir, inşallah onu anlar, okur ve yaşarız" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ