Konya’nın merkezinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültürpark, yeşil doğası ve içerisinde bulunan süs havuzu ile dört mevsim Konya’nın çekim merkezi oluyor. Oluşturduğu güzel görüntüler ile geceleri de ilgi merkezi olan ve özellikle de fotoğraf severler için doğal bir stüdyo niteliği taşıyan Kültürpark, havuzunda bulunan kuğularla da dikkat çekiyor.

Şehrin orta yerinde olması nedeniyle hemen herkesin uğrak noktası haline gelen Kültürpark’taki süs havuzu, içinde sürekli su bulunduğu için zaman zaman kirlenebiliyor. Son dönemde havuzdan gelen kötü kokular vatandaşı rahatsız etmeye başlamış, kötü kokuların giderilmesi gerektiği dillendirilmişti.

Havuzda yaz ve kış dönemlerinde rutin kontrol ve temizlik çalışmalarını yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdilerde Kültürpark Havuzu’nda temizlik ve düzenleme çalışması yapıyor. Havuzun suyunun tamamen boşaltılmasıyla birlikte havuzda biriken atıklar ve kokuya neden olan yosunlar temizleniyor. Havuz içerisinde hem gündüz, hem de gece su ve ışık oyunlarıyla görsel bir şölen sunan sistemin de bakımları gerçekleştiriliyor.

Havuzda temizlikle birlikte genel bakımların da yapıldığını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını, havuzun haftasonuna kadar tekrar suyla doldurulup çalışmaya başlayacağını bildirdi.

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim