Konya kültürüne hizmet edenlerin buluştuğu toplantıda Merhaba Gazetesi tarafından çıkartılan Akademik Sayfaların 12 yıldır Konya kültürüne, tarihine, sanatına kattığı değere vurgu yapıldı

Konya'nın kültür, tarih ve folklorunu ele alan ve Merhaba Gazetesi bünyesinde çıkan Akadamik Sayfalar'ın yazar kadrosu Merhaba Gazetesi'nde bir araya geldi. Av. Mehmet Ali Uz ve Ali Işık'ın editörlüğünde çıkan Akademik Sayfalar'ın yazar kodrosu bir araya gelerek, önümüzdeki dönemde neler yapılabileceğini ortaya koydu. Toplantıya Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, SÜ Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, SÜİletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Araştırmacı Yazar Muhammet Doğan, Nail Bülbül,  Ahmet Çelik, Av. Serdar Ceylan, Ahmet Sevgi, Halit Güler, Fotoğrafçı İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş katıldı.
Konya kültürüne hizmet edenlerin buluştuğu toplantıda Merhaba Gazetesi tarafından çıkartılan Akademik Sayfaların 12 yıldır Konya kültürüne, tarihine, sanatına kattığı değere vurgu yapıldı.
Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Akademik Sayfalar'ı emek boyutunu bir yana bırakarak Konya için çıkardıklarının altını çizerek, 12 yıldır böyle bir kültürün içinde olmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Yayın hakkında üzerlerine düşen her görevi seve seve yapmaya hazır olduklarının altını çizen Arslan, “Çünkü bu yayın şehrimize hizmet ediyor. Şehrin geçmişine ve geleceğine ışık tutuyor. Merhaba Gazetesi olarak da böyle bir yayına hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bunun yanında yazar kadrosunu arttırmak için de girişimlerimiz oluyor. Araştırmacı Aziz Ayva'nın yazması için kendisinden söz aldım. Bunun yanında Saim Sakaoğlu hacanın asistanlarına ulaşılarak halk folkloru hakkında yazılar alınabilir. Kendisi de bu konuda söz sahibi bir hocamızdır. Bu noktada diğer yazarlarımız da yeni yazarları kadroya katarlarsa Akademik Sayfaların kalitesi daha çok artacaktır” dedi.
Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan da, gazetenin ve Akademik Sayfalar'ın gündeminin farklı olduğuna ifade ederek, gazete olarak yayına her türlü desteğivermeye de hazır olduklarını vurguladı. İşkan, “Konya'ya hizmet eden bir yayına her yönüyle destek vermek herkesin görevidir. Bu görevin içinde yer almakta bize mutluluk verir. Haber merkezi olarak her türlü desteği de vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Akademik Sayfaların çıkmasında büyük emekleri olan Av. Mehmet Ali Uz, bu çalışmanın devam etmesine vurgu yaptı. Yazar kadrosunun kolay yetişmediğine dikkat çeken Uz, özellikle de genç yazarların kadroya dahil edilmesini vurguladı. Uz, “Ben bugüne kadar görevlerimi hep işleri devam ettirecek şahıslara bıraktım, Aydınlar Ocağını Dr. Mustafa Güçlü'ye, Yeşilay Derneğini Sabri Pişkin'e bıraktım. Hepsi de görevlerini layıkıyla yapıyor. Akademik Sayfaları da aynı şekilde Ali Işık'a emanet ettim. Allah'a şükür önemli bir hizmet olarak Akademik Sayfalar çıkmaya devam ediyor. Bunun yanında gelen uzun yazıları kısmadan yayınlamak gerektiğine inandım ve bundan sonra böyle bir çalışma yürüyecek. Aynı şekilde yeni yazarlarlada yazı çeşitliliği ve kalitesi daha da artacaktır” dedi.
Akademik Sayfaların hazırlaycılarından olan Ali Işık da, Akadamik Sayfaların devam edeceğini ancak tüm yazarların elinin taşın altına koyarak ayda en az bir yazı göndermeleri gerektiğinin altını çizdi. “Emek vermeden iyi ürün ortaya çıkmıyor” diyen Işık, şunları kaydetti: “Ben 3 yıldır ailemi ihmal ettim, ziyaretlerimi ihmal ettim. En önemlisi çok sevdiğimi okuma kültürümü bıraktım. Çünkü Konya'ya hizmet eden önemli bir yayını hazırlıyorum. Bu yayın çok zor çıkıyor. Onun için yazarlar taşın altına elini koyun yazılarını ihmal etmesin.”
SÜ Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, Akademik Sayfalara yazı yazmaktan çok mutlu olduğunun altını çizerek, bundan sonra da daha çok yazı vermeye devam edeceğini vurguladı.
İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı, Konya kültürüne hizmet etmesi açısından Akademik Sayfalar yayına devam etmelidir. Bu hizmetin artık bir gelenek haline geldiğine işaret eden Arabacı, yayının hep birlikte üst seviyeye çıkartılarak Konya kültür, tarihine katkısının sunulması gerektiğini belirtti.
Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin ise, Konya'da pek çok şeye öncülük etmiş olan Akadamik Sayfaların bir çok tez ve makaleye de referans olması sebebiyle yayının devam etmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Araştırmacı Yazar Ahmet Çelik de Akademik Sayfalar'ın tam akademi olduğuna dikkat çekerek, birçok kişiyi yazarlığa teşvik etmesi ve yeni yüzleri Konya kültürüyle buluşturması açısından yayının devam etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.
Araştıram Yazar Av. Serdar Ceylan da, Akademik Sayfalar da meslektaşı Av. Mehmet Ali Uz'un tavsiyeleri ile başladığını dile getirerek, Konya hayatına, sanatına, kültürüne ışık tutan bu yayının devam etmesinin ve gelecek kuşaklara aktarılmasının bir vefa borcu olduğunu vurguladı.
Akadamik Sayfaların çok önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Araştırmacı Yazar Ahmet Sevgi de, yazı eksik olyduğu zaman iktibas yoluyla yazı temin edilebileceğini ve bu noktada kendisinin yardıma hazır olduğunu vurguladı. Ali Işık'ın işaret ettiği gibi yazarların ayda bir yazı yazmasının şart olduğunu aktaran Sevgi, aksi takdirde önemli bir yayının kalitesinin düşebileceğini ayrıca yazı kalitesini arttırmak için de gelen yazıların akademik gözle süzgeçten geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Fotoğrafçı Ahmet Kuş da, Akademik Sayfalara katkı vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Çünkü bu yayın Konya'nın kültürüne hizmet ediyor. Sanatını, yaşamını, tarihi anlatıyor. Bilinmeyenleri gün yüzüne çıkartıyor. Bu bakımdan yayının devam etmesi büyük önem arz ediyor” dedi.
Fotoğrafçı İbrahim Dıvarcı ise Akademik Sayfalar'ın şehri değerli kılan insanlar tarafından çıkarıldığını ve yayının tarihe şerh düştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Bu bakımdan yeni yüzlerin yayınla buluşturulması gerekiyor. Ne kadar çok insan yazı gönderirse yayın akışı hızlanır. Yeni bilgiler ortaya çıkar. Tıkanmaların önüne geçilir. Çevremizde eli kalem tutan insanları yönlendirmemiz gerekiyor. Hepimiz Allah rızası için birşeyler yapıyoruz. Bu nedenle yayının daha çok kesime ulaşması ve kalitesinin arttırılması da bize düşüyor” diye konuştu.
Araştırmacı Yazar Muhammet Doğan, Konya'nın bilinmeyelerin Akademik Sayfalarda yer aldığının altını çizerek, şunları kaydetti: “Birçok bilinmeyen bu yayında yer alıyor. Kaybolan Konya tarihi bu yayında ortaya çıkıyor. Bu açıdan yeni tarihsel gerçeklerin ortaya çıkması için yayının devam etmesi önemlidir.”
Araştırmacı Yazar Halit Güler, Akademik Sayfaların faydalı olacağına inandığını kaydetti. Güler, “Merhaba Gazetesi bu noktada önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bu yayını çıkarmak dizgisinden, baskısına kadar emek isteyen bir iş. Fakat Selçuklu Yayın Grubu bunları düşünmeyerek Konya'ya hizmet için yayını çıkarıyor, kendilerine teşekür ediyorum. Biz yazarlarada yazı yazmak düşüyor. Bu noktada görevimizi yaparak yazıları aksatmamazı gerekiyor” dedi.
Gazeteci Yazar Nail Bülbül ise, türkiye'de Yarından itibaren Merhaba Gazetesi'nin yazar kadrosu içinde bulunduğunu aktararak, çocukluğundan itibaren bilgi birikimi aktarmaya çalıştığını aktardı. Gençlerin konya'nın geçmiş bilgisine ulaşmakta zorlandığını aktaran Bülbül, bu açıdan Akademik Sayfaların büyük önem taşıdığını ve devamının şart olduğunu kaydetti.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim