Konuşmacı hâfız Ali İnan, İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tamburi Necdet Yaşar ve Türk Müziği” adlı programda, Mevlid-i Nebevî haftası olması dolayısıyla Ali İnan tarafından ilahiler söylendi ve aşr-ı şerifler okundu. Sözlerine “İçinde bulunduğumuz günler Mevlid-i Nebevî haftası olmasına rağmen dünya yanıyor, yakılıyor.  Politikadan pek anlamam ama İsrail’in Kudüs’ü başkent yapma gibi bir edepsizliği de insanı rahatsız ediyor. Allah Müslümanların ve Kudüs’ün yardımcısı olsun” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’den “eniştemiz” diye bahseden Ali İnan, geçtiğimiz hafta bu salonda kalp krizi geçirdiğini öğrendiğinde son derece üzüldüğünü ifade ederek Cenab-ı Hak’tan tez zamanda eski sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. Güzel sesiyle bir aşr-ı şerif okuduktan sonra 20 sene önce Gözyaşı Kasetçilik’ten çıkan ilk kasetinde yer alan “Onun adı Ahmed’dir” ile “Ehlen ve Sehlen Merhaba” adlı iki ilahi okuyan İnan, Ney’le bayati makamında bir taksim yaptıktan sonra Seyfettin Osmanoğlu’nun bayati peşrevini ve ardından Kanuni Ömer Efendi’nin bayati makamında saz semâisini sundu. Konya Körler Okulu’nda engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen bir programa katıldığını ve orada görme engelli çocukların sema yaptıklarını haberdar eden İnan, hocası Cinuçen Tanrıkorur’un Konya’da bestelediği, Konya Turizm Derneği tarafından 1978’de Mevlevî âyinleri Güfte ve Beste Yarışması’nda Bayatî-Araban Mevlevi Âyin-i Şerifi’ninbirincilik ödülüne lâyık görüldüğünü ifade ederekilk peşrev ve ney taksimini sundu.

Kur’an-ı Kerim’in yedi kıraat üzere indiğini ve üç kıraat ilave ile dünya genelinde ve İslam ülkelerinde 10 kıraat üzerine okunduğunu kaydeden Hâfız İnan, İslam coğrafyasında Müslümanların yüzde 95’inin kıraatta İmam Âsımve Hafs rivayeti üzere Kur’an okuduklarını söyledi. Peygamber Efendimiz’in “Ben, İbrahim Aleyhisselamın duasıyım, İsa Aleyhisselamın müjdesiyim, annem Amine’nin de rüyasıyım” hadisini hatırlatan hâfız İnan, Kur’an-ı Kerimden seçtiği İbrahim’in duasının yer aldığı âyet-i kerimeyi tüm imamların rivayetleri ve onların da tarıkları üzere okuyarak sohbetine son verdi. 

Kudüs’e kutsal yürüyüş Konya’dan başlamalı

Toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmeden önce;  “12 Aralık 2017 – Salı günü Prof. Dr. Caner Arabacı “100. Yılında Filistin Cephesi Hezimeti ve Sonuçları” konulu çok önemli bir sohbetyapacağını hatırlatan gazeteci-yazar Mustafa Balkan, Kudüs’ün Vahşi Amerika başkanı tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesiyle birlikte Kudüs’e, bütün İslâm ülkelerinden Müslümanların kutsal yürüyüşünün de başlayacağı tarih olacağını ve buna Türkiye’nin öncülük edeceğine inandığını söyledi. 

Müslümanlar olarak bizlerin duaya büyük önem verdiğimizi belirten Ali İnan da, Kudüs’e kutsal yürüyüşün Türkiye’den başlaması gerektiğine can-ı gönülden inandığını ifade ederek “Kutsal yürüyüş Konya’dan başlasa nasıl olur? Din görevlileri de buna önderlik etmesi ve bazı katkıları olması gerekir. İnşallah kutsal yürüyüş başlamadan önce Salat-ı Tefriciye Duasını 400’lere bölerek hatim halinde okunsa ve duası da yapılsa diye düşünüyorum. Bu hareket 9 Aralık’ta buradan dualarla birlikte başlamalı. Hafızlarımız da “Allah hile yapanların en hayırlısıdır” ayetini yüzbinlerce defa okumalı” şeklinde temennide bulundu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim