ÖZSELEK, yaptığı açıklamalarda Kudüs’ün işgal altında olmasının ve Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen işgalin devam ettirilmesinin tüm Müslümanlar için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Müslümanların ortak davası olan mukaddes şehrimizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında duyurduğu üzere Kudüs, Müslümanların çiğnetilmeyecek kırmızı çizgisidir. Kudüs yüzyıllarca Müslümanların yönetiminde kalmıştır ve İslam’ın İlk kıblesidir. 

Siyaset ortamında köşeye sıkışan Trump, kendisini kurtarmak için seçim vaatlerinde de sözünü ettiği Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak ilan etme çabalarına girişmiştir. Dünyaya dayatılmaya çalışılan bu girişimi şiddetle kınıyorum. Kudüs Müslümanların izzet ve haysiyetidir. Kudüs Filistinlilerindir. Kudüs tüm Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır.” diyerek Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çekti.

Konya SMMM Odası Başkanı Özselek, sözlerine “Kudüs şimdiye kadar 3 büyük dinin mensuplarına ev sahipliği yapmıştır. Yüzyıllarca Müslümanların yönetiminde kalmıştır. Hristiyanlara terk edilmeyen bu şehir, Yahudilere de terk edilmeyecektir. Ülkemiz ve milletimiz asla Kudüs şehri üzerine oynanan oyunlara sessiz kalmayacaktır.” diyerek devam etti. Başkan Özselek, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyıp oraya büyükelçi atayacağını bildirmesine ilişkin “ABD tarafından alınan bu karar bölgede önceden beri var olan ateşe benzin dökmek anlamına gelecektir. Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Kudüs için alınan bu karar, Ortadoğu’da bulunan diğer kutsal mekânlarımızı da kapsayan büyük bir oyunun parçasıdır. Kudüs Müslümanların onurudur ve öyle kalacaktır” diyerek tepki gösterdi.

Özselek, Trump’a Sultan Abdülhamit Han’ın hatıralarında söylediği şu sözleri hatırlatmak gerektiğini vurgulayarak “Kudüs bizim için Mekke’den sonra gelen ikinci mübarek şehrimizdir. Etrafı Müslümanlarla çevrili olan şehri neden Hristiyanlara terk edelim? İsteyen istediğini söylesin, fakat mukaddes toprakların sahibi olmak hakkı her zaman bizim olmuştur ve böyle kalacaktır” demiş ve Kudüs’ün İsrail’e hiçbir zaman başkent olamayacağını, Kudüs’ün yalnız olmadığını Ortadoğu ve tüm Müslümanların bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağını belirterek sözlerine son verdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim