Bu yıl ilki düzenlenen şenlik Konya´nın Kadınhanı İlçesine bağlı Küçükkuyu Mahallesi Köy meydanında yapıldı. Şenlikte köy halkı ve köy dışında yaşayan Küçükkuyu’lu vatandaşlar kültürlerini devam ettirmenin sevincini paylaştılar. Köy meydanında çadırlar kuruldu gelen misafirler ağırlandı ve yöresel etli bulgur pilavı dağıtıldı. Mahalle Muhtarı Selman Karatoprak, Mehmet Ali Yemenici ve Mehmet Emin Bozkulak tarafından düzenlenen şenlikte şenliğe katılan vatandaşlar okunan hatmi şerifler ve Mevlidi Şerif okunarak geçmişleri yâd edildi. 

Açılış konuşmalarını yapan Kazım Biçer, Küçükkuyu köyü olarak kuruldukları alanın tarihi köklere sahip olduğunu dile getirerek, "Günümüzde kültürel değerlerimizin yok olmasına yönelik ciddi tehditler var. Sosyal Medya adı verilen ağlar, cep telefonundaki oyunlar ve hayatımıza giren başka birçok modern şey, yanlış kullanımdan dolayı bizi özümüzden kültürümüzden uzaklaştırıyor. Bu gibi etkinliklerle biz kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Katılım güzel bunu da başardığımızı umuyorum" dedi.  Programa Katılan Konya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Hulusi Ada ise "Düzenleyen ve emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum ve gelecekte de bu tarz etkinliklerin devamını arzu ediyorum. Köyler bizim buluşma noktamız buradaki yaşamın yaşantının bitirilmemesi gerekiyor. Senede en az bir kere sıla-i rahimin yapılması gerekiyor" dedi.

Mehmet Ali Yemenici’de "Bu toprakların kıymetini bilelim, Küçükkuyu köyümüz güzel bir yerde, bu tarz etkinliklerin kıymetini bilelim, birlikte olarak kültürümüzü hep birlikte yaşatalım" şeklinde konuştu. Amaçlarının bu şenlikle köylülerin sıla olan özlemlerini gidermek olduğunu belirten Mehmet Emin Bozkulak, "Bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz, bu sene birincisini yaptık. Her sene üzerine bir şey katarak daha güzel projelerle daha ileri götürmek istiyoruz, köyümüzü. Bu sene talep üzerine özellikle bayramın hemen sonrasında düzenledik şenliğimizi ve katılımda beklediğimizin daha üstünde oldu. Şenlikle hedeflediğimiz birlikteliğe ulaştık" dedi. Şenlik yapılan ikramlar sonrası sona erdi.

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT 

Editör: TE Bilişim