ABD’nin Maryland eyaletinde 12-15 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’yi temsilen Konya Teknik, Bursa Teknik, İTÜ, Kocaeli ve Yıldız Teknik Üniversitesinden 5 Türk takımı katıldı. Aralarında Harvard, British Columbia, Michigan State, Polish Air Force Academy gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu yarışma 68 takımın katılımıyla gerçekleşti. Takımların tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdikleri insansız hava sistemleriyle önceden belirlenen görevleri yerine getirmek için kıyasıya mücadele verdiği yarışmada Konya Teknik Üniversitesi 13’üncü, görev sıralamasında ise 11. olarak önemli bir başarıya imza attı.

Konya Teknik Üniversitesi, yarışmaya Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Akif Durdu danışmanlığında Prof. Dr. Cemil Sungur, Elektrik- Elektronik Mühendisliği öğrencileri Hasan Oğuz, Onur Demircan, Uğur Can Hoşgöz, Eyüp Ekinci, Mustafa Ünlü, Kadir Berk Demirci Makina Mühendisliği öğrencileri Furkan Mumcu ve Murathan Mert’ten oluşan ekiple katıldı. Belirlenen bir senaryo doğrultusunda gerçekleştirilen yarışmada takımlar, insansız bir hava aracı ile belli bir bölgede kayıp bir şahsın aranarak bulunması ve bulunma işlemi gerçekleştirildikten sonra İHA’dan aşağı atılan insansız yer aracı ile yardıma ihtiyacı olan kişiye insani yardım ulaştırma görevini yerine getirmeye çalıştı. Konya Teknik Üniversitesi RACLAB İHA takımı, senaryoyu sorunsuz gerçekleştiren takımlar arasında yer aldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Akif Durdu, “Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik konusunda tecrübeli bir üniversite. Çeşitli bölümlerden bir araya getirdiğimiz öğrencilerin, hem ekip çalışmasının önemini anlaması hem de bu yarışmaların isterlerini yerine getirmek için birçok konuyu kısa zamanda öğrenmesi ve mühendislik gelişimlerini arttırmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi pes etmedikleri ve sonuna kadar yarışmada mücadele ettikleri için tebrik ediyorum. Bundan sonraki yıllarda daha iyi sonuçlar almak ve profesyonel mühendisler yetiştirmek için azimle çalışacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK MESAJI

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışmasında (AUVSI SUAS 2019) ülkemizi ve Konya Teknik Üniversitesini temsil eden RACLAB İHA Takımı, 68 takım arasından 13. olmuştur. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Akif Durdu danışmanlığındaki ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca T3 Vakfı, Türk Hava Yolları, AKDAŞ Silah Sanayi, KRAL Silah Sanayi ve AKUS Silah Sanayi kuruluşlarımıza da bu süreçte üniversitemizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ