KTO Başkanı Selçuk Öztürk, iş hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda son dönemde gerçekleşen mevzuat değişikliklerinden yeterince bilgi sahibi olunması amacıyla danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını ifade ederek, KTO üyelerinin sorularını internet yoluyla veya yüz yüze danışmanlara iletebileceğini ifade etti. KTO, üyelerinin iş hayatı ve ticari ilişkilerinde karşılaşmaları muhtemel konulara ilişkin danışmanlık hizmeti başlattı. Son dönemde iş ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda gerçekleştirilen kapsamlı değişiklikler ve yenilikler sonrasında oluşan duruma üyelerini hazırlamak amacıyla oluşturulan danışma kuruluna KTO üyeleri müracaat edebilecekler, ayrıca internet ortamında soru sorabilecekler.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, ekonomik gelişmenin yapısal tedbirlerle desteklenmesi amacıyla iş dünyasının görüşleri dikkate alınarak, son dönemde iş hayatını ilgilendiren birçok önemli kanun değişikliğinin gerçekleştiğini ifade ederek KTO üyelerinin bu değişikliklerle ilgili yasal mevzuat konusunda bilgilendirmek amacıyla oda olarak danışmanlık hizmetini hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Öztürk, “Son bir yıl içerisinde Türk Ticaret Kanunu, Çek Kanunu, Borçlar Kanunu, Toplu İş İlişkileri Kanunu gibi ticaret ve iş hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda önemli değişiklikler gündeme geldi. Bu kanunlarda yapılan değişikliklerle ilgili üyelerimizi hızlı bir şekilde bilgilendirmek ve kanunlarda yaşanılacak sıkıntıları ilgili kişi ve kurumlara iletmek amacıyla organizasyonlar düzenledik. Kanunların yürürlüğe girmesi ile birlikte uygulamada yaşanılan sıkıntıların çözülmesi amacıyla odamızda danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmada zaman ve maddi sıkıntı yaşayan üyelerimiz açısından danışmanlık hizmetimizin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Hizmeti vermek amacıyla oluşturduğumuz danışman kurulumuz; alanında uzman, uygulamada karşılaşabilecek sorunlar ile çözüm yöntemleri konusunda tecrübeli kişilerden oluşmaktadır. Üyelerimiz internet sitemiz üzerinden direk olarak danışmanlarımıza soru sorabilecekleri gibi yüz yüze görüşerek hizmet de alabilecekler. Ayrıca danışmanlık hizmetimiz sayesinde kanunların uygulanması noktasında yaşanılan sıkıntıları tespit edeceğiz. Bunu bir rapor haline getirerek ilgili kişi ve kurumlara ileteceğiz” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı, Yrd. Doç. Dr. Mücahit Ünal, SMMM Mürsel Şahin, SMMM Leyla Yördem, SMMM Özgür Işık’tan oluşan Danışma Kurulu; yeni TTK’nın tacirler için getirdiği yükümlülükler, yeni TTK’nın getirdiği cezai yükümlülükler, şirket sözleşmelerinin değiştirilmesi, sermaye artırımı ve sermaye azaltımı, şirket sözleşmelerinin yeni TTK’ya uygun hale getirilmesi, işçi-işveren ilişkileri çerçevesinde karşılaşılan hukuki sorunlar, işverenlerin iş hukukuna ilişkin yükümlülükleri, işverenin SGK ile Çalışma ve İş Kurumu ile olan ilişkileri ve bu kapsamdaki yükümlülükleri, şirketlerin kuruluşu ve yönetimine ilişkin yeni düzenlemeler, mali tabloların düzenlenmesindeki özellikli hususlar, vergi mevzuatındaki ceza ve yaptırımlar vb. temel konularda üyelerin sorularını cevaplayacak.
İnternet ortamında soru sorma ve yüz yüze danışmanlık hizmeti alma imkanı sağlayan danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyen KTO üyeleri ayrıntılı bilgiyi www.kto.org.tr adresinden alabilirler.

İHA
Editör: TE Bilişim