Sempozyumun açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Temel hedefimiz üniversitemizin genel hedefleri ile uyumlu, teorik ve uygulama alanında çok iyi yetişmiş, ahlaki ve etik kurallara bağlı, mesleki yeterliliği, özgüveni ve entelektüel birikimi olan odyologlar yetiştirmektir” dedi. Sade Odyoloji alanın da eğitimi daha kaliteli hale getirmek amacıyla bölümün tüm ihtiyaçlarının karşılandığını, hasta kabulüne başlamak için de yoğun çalışmalarının olacağını ifade etti. 

“Odyolojiyi, normal işitme ve denge fonksiyonları ile ilgilenen; bunun yanı sıra işitme ve denge bozukluklarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapan; kendi alanına özgü test yöntemleri ile işitme ve denge bozukluklarının değerlendirilmesi ve tespit edilmesine yönelik uygulamaları içeren; belirlenen bozukluğa bağlı olarak uygun cihaz seçimi ve uygulaması da dahil olmak üzere gerekli rehabilitatif yaklaşımların gerçekleştirilmesini kapsayan bir bilim dalı” tanımlamasını yapan Dr. Öğretim Görevlisi Burak Öztürk Odyolojinin ülke genelinde yeni bir bölüm olduğunu söyledi. Öztürk, Odyolog mesleğini, “normal işitme ve denge fonksiyonları ile ilgilenen ayrıca işitme ve denge bozukluklarını belirleyen, rehabilite eden ve bu rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak uygun cihazların (işitme cihazları, koklearimplantlar vs.) seçimini ve uygulamasını yapan meslek uzmanıdır” şeklinde tanımladı.

UYGULAMA  ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMA RENK KATTI

Sempozyumun ikinci gününde Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Sennaroğlu  konuşmasında odyologların çok fazla çalışmak gibi bir vizyonlarının olduğunu dile getirdi. Sennaroğlu sempozyuma katılan öğrencileri "Meslek hayatına başladığınızda çok değişik vakalar  göreceksiniz ve karşılaştığınız bu vakalar sizi çok şaşırtacak" şeklinde uyardı.

Kısa teorik bilgilerin verildiği sempozyuma uygulama ağırlıklı çalışmalar damgasını vurdu. Yurt dışından gelen Difraintrumentation Firması CEO su Olivier Dirix, Hedera Biomedics Firması CEO'su Giulio  Dehesh , Monomed Firması CEO'su Fatih Sekil  ve Dr. Emre Gürses'in uygulama çalışmalarına,   katılımcı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

NAZİFE ARSLAN

Editör: TE Bilişim