Kadınların eğitim, kültürel gelişim ve çalışma hayatına katılımlarını her fırsatta destekleyen Koyuncu Grup, kadın istihdamına yönelik çalışmalarını hızla arttırıyor. Grup bünyesinde faaliyet gösteren Koyuncu Petrolleri, temsil etmekte olduğu Shell markasının akaryakıt istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını arttıracak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koyuncu Petrolleri Genel Müdürü M. Osman Erkal, ilk kadın çalışanlarının göreve başladığını, takip eden süreçte daha fazla kadın çalışan istihdam edeceklerini söyledi.

Konya il merkezinde 3 adet Shell marka akaryakıt istasyonu işlettiklerini ifade eden M. Osman Erkal şöyle devam etti; “Koyuncu Grup genelinde bir çok kadın çalışan olmasına rağmen akaryakıt istasyonlarımızda kadın çalışanımız maalesef yoktu. Diğer taraftan istasyonlarımızda kadın çalışanlar istihdam etmeyi planlıyorduk. Shell şirketi de geçtiğimiz yıl kadın istihdamına yönelik ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ adında bir program başlatmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde ve İŞKUR işbirliği ile sürdürülen proje kapsamında tüm Türkiye’deki Shell akaryakıt istasyonlarında 5 yılda en az 5 bin kadın istihdam edilmesi amaçlanıyor. Koyuncu Grup olarak zaten başta Konya olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm illerde kadınların daha fazla iş hayatına katılması için çaba harcayan bir şirketler topluluğuyuz. Shell’in başlatmış olduğu bu projeye de hemen dahil olduk ve ilk kadın çalışanımızı istihdam ettik. Önümüzdeki süreçte istasyonlarımızda kadın çalışanlarımızın sayısını arttırmak ve varlıklarını sürdürülebilir kılmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. Ayrıca akaryakıt sektörünün erkek egemen bir sektör olmadığını da kadın çalışan sayısını artırarak göstermek ve sektördeki öncü olma misyonumuzu sürdürmek istiyoruz.”

Koyuncu Petrolleri Shell Anadolu Sanayi İstasyonu’ndan göreve başlayan Elanur Güngör ise, uzun yıllardır yakından tanıyarak güven duyduğu Shell ve Koyuncu markalarının çalışma tercihinde etkili olduğunu söyledi. İş hayatının her alanında kadınların başarılı olabileceğine inancının tam olduğunu ifade eden Elanur Güngör, özellikle akaryakıt sektöründe bu konuya daha çok önem verilmesinde tüm çalışan ve işverenlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim