Kore Savaşı’nın62. Anma Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek SabancıDevlet Konservatuvarı ve Kore Kültür Derneği işbirliğindeGüney Kore’ninBaşkenti Seul’de şehitlerimiz anısına “Barış Konseri” düzenlendi

 

13 kişilik Selçuk Üniversitesi heyeti, etkinliklersonunda ayakta alkışlandı.  SelçukÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Dilek Sabancı DevletKonservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler‘in de katıldığı etkinlikte, MüdürYardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karakaya, Öğr. Gör. Elif Bilge Kurtuldu, Arş.Gör. Hasan Delen, Okutman Banu Demir ile Tiyatro ve Geleneksel Türk MüziğiBölümü öğrencilerinin oluşturduğu konser heyeti, Kore şehitlerimiz anısınaMokdong’ta bulunan KT Chamber Hall’da konser verdi ve kısa bir tiyatro oyunusundu.  Güney Kore’nin üst düzeybürokratlarının da katıldığı konserde Geleneksel Türk Müziği ve Kore Savaşı’ndaşehit olan askerlerin memleketlerine özgü Türk Halk Müziği’nden seçmelerin yanısıra Okutman Banu Demir yönetiminde tiyatro bölümü öğrencileri ‘Barış’ temalı 2kişilik tiyatro oyunu sundu.

“DOSTLUĞUMUZUN EBEDİ OLMASINI DİLİYORUM”

Konser etkinliği sırasında konuşma yapan SelçukÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Günümüzde bilim ve teknoloji, sonderece ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Teknolojik ilerleme ne kadar ileriseviyeye ulaşırsa ulaşsın, asıl olan dostluk, kardeşlik, barış, sevgi vesaygıdır. İçinde bulunduğumuz şu günler, bütün insanlığın sevgiye, saygıya,dostluğa, kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğu zamandır. İnsanoğlusevincini de üzüntüsünü de tek başına yaşayamaz. Bu duygular, dostlarlapaylaşıldığı sürece bir anlam kazanır. Dostlarla paylaşılan sevinçler artarken,paylaşılan üzüntüler de azalır. Bizler, bu güzel ve anlamlı günde sizlerlebirlikte olmaktan, dostluğumuzun güçlenmesine dair küçük de olsa katkısağlamaktan, kalbimizdeki dostluk ve kardeşlik duygularını sizlerlepaylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sizleri Ülkem, Üniversitem ve DostlukKonseri heyetim adına sevgi ve saygıyla selamlıyor, dostluğumuzun vekardeşliğimizin ebedî olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Kore Büyükelçiliğimizve Kore Kültür Derneği ile birlikte ülkemiz adına gurur verici bir etkinlikgerçekleştirdik. 62 yıllık dostluk sürecini iyice pekiştirerek Kore Savaşı’ndaşehit olan askerlerimizi ülkemiz adına verdiğimiz Türkçe konserle bir kez daharahmetle anmış olduk. Organizasyonda emekleri geçenlere teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim