29 EKİM’DE ANLAMLI ZİYARET

Kore Büyükelçiliğimiz ve Kore Kültür Derneğiile birlikte ülkemiz adına gurur verici bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ve62 yıllık dostluk sürecini iyice pekiştirerek Kore Savaşı’nda şehit olanaskerlerimizi Türkçe konserle bir kez daha rahmetle andıklarını belirten SelçukÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Konserin yanı sıra 29 EkimCumhuriyet Bayramı’nda Seul’e 329 km mesafede olan Busan şehrine, sadeceşehitliğimizi ziyaret için gittik. Dünyadaki tek Birleşmiş Milletler AnıtsalMezarlığı bu şehirde. BM Kore Anıtsal Mezarlığı’nın şehitlerimiz için ayrılanbölümüne Konya’dan götürdüğümüz vatan toprağını bıraktık. Şehitlerimizinhuzurunda saygı duruşunda bulunduk.  Yıllarönce Kore’de dalgalanan şanlı bayrağımızı bir kez daha göndere çekmeninheyecanını yaşadık. Ayrıca Sayın Seul Büyükelçimizin girişimleri sonucunda BMKore Anıtsal Mezarlığı’nın şeref defteri imzaladım” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

62 yıl önce kendi ulusu kadar bir başkaulusun özgürlüğünü ve geleceğini düşünen kahraman askerimizin, Kore halkınınyaşanan kanlı savaş sırasındaki yardım çağrılarına kayıtsız kalmadığınıhatırlatan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Kahraman askerlerimiz binlerce kilometreuzaklıktaki bu topraklarda onlarla birlikte canla başla mücadele etmiştir.  Selçuk Üniversitesi olarak bizler de GüneyKore’nin bağımsızlığı ve geleceği için, yabancı olduğu bu topraklarda savaşarakşehit düşen askerlerimize Türk bayrağını dalgalandırdıkları topraklardaminnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunmaya geldik” diye konuştu.

İBRET MANZARASI

 Bilindiği gibi tüm Dünya’da barış vekardeşliğin elzem olduğu bir süreç yaşıyoruz. Zaman artık savaşa seyirci kalmazamanı değil; barışa, kardeşliğe, sevgiye ve hoşgörüye olan özlemi her fırsattahaykırma zamanıdır. Zaman ülkeler arası gönül bağını kurma zamanıdır. Bakın buanıtsal mezarlıkta İngiliz, Türk, Kanadalı, Hollandalı, Amerikalı, Fransız,Güney Koreli, Güney Afrikalı vb 2300 asker yatmaktadır. Sağ iken farklıuluslardan olmasına rağmen aynı cephede, aynı uğurda savaşan askerler şimdiaynı toprak üzerinde bir arada omuz omuza yatıyor. Ancak bugün Dünya’nın içindebulunduğu manzaraya baktığımızda aynı birlikteliği ve bütünlüğü görmek pekmümkün değil. Buradaki bu manzara bütün dünyaya ibret olmalıdır. Bu nedenleülkeler arası gönül bağını, birlik ve beraberliği sağlamak, geleceknesillerimize huzurlu ve barış dolu bir dünya bırakmak istiyorsak işte buradayatan farklı milletlerin şehitleri gibi barış için hep birlikte omuz omuzagayret göstermeliyiz” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim