Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmete sunulan Kadınhanı Şehir Konağı’nın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum, Kadınhanı’nın ardından Ilgın ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ilgın Gökçeyurt ve Barakmuslu Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirerek Yeni Hayvan Pazarı’nın temelini attı. 

Bakan Kurum, Konya’nın her anlamda şanına yakışır bir konuma yaklaştığını belirterek, “Hepimizin bir ve beraber olmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta aynı anlayışla hareket etmemiz gerekiyor” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Türkiye’yi ve AK Parti iktidarını başarılı kılan unsurun birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu şehir konakları yapılır, asfaltlar yenilenir. Biz asıl sizin gönlünüze talibiz. Biz gönül belediyeciliğinin en iyi neferleri olmak istiyoruz” diye konuştu.

AMACIMIZ 2053’ÜN VE 2071’İN ALTYAPISININ ŞİMDİDEN HAZIRLAMAK 

Konya’nın çok büyük ve ulu bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Kurum konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Konya kudretiyle dünyayı titretmiş, adaleti ile tüm dünyaya hükmetmiş, Selçuklumuzun başkentliğini yapmış. Konya, her anlamda şanına yakışır bir konuma her geçen gün daha da yaklaşıyor. Kadınhanımız da bu büyümeden hak ettiği payı alıyor. Büyükşehir Belediyemiz son 5 yılda Kadınhanı’na 121 milyon liralık yatırım yaptı” dedi. Cumhur İttifakı’nın masa başında kurulmuş bir ittifak olmadığını vurgulayan Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Bu kutlu ittifak 15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı kurulmuş ve hep birlikte verdiğimiz direnişle ortaya çıkmıştır. Bu ittifakın içinde gönül vardır, ülke sevdası vardı. Amacımız 2053’ün ve 2071’in altyapısının şimdiden hazırlamak, çocuklarımıza geleceğimize tam bağımsız Türkiye bırakmaktır. İnşallah bunu yerel seçimlerde de güçlü ve güzel sonuçlar alarak taçlandıracağız. Ülkemiz en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. Bu süreçte tek millet, tek devlet, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında buluşan herkesle yürümeye kararlıyız. Bu adımları atarken de şehirlerimizi inşa edeceğiz. Bu bir beka meselesi. Hepimiz bir ve beraber olmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta aynı anlayışla hareket etmemiz gerekiyor.” 

TÜRKİYE’Yİ BAŞARILI KILAN BİRLİK VE BERABERLİĞİDR 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, eski Türkiye\'nin çöp, çamur ve çukurdan ibaret olduğunu paylaşarak, 17 yıllık bir süre içerisinde şehirlerde değil, ilçelerde şehir konakları açar hale geldiklerini söyledi. Bunun hem AK Parti\'nin hem de AK Parti\'nin kaderi ile birlikte birleşmiş olan Türkiye\'nin başarısı olduğunun altını çizen Usta, “Türkiye\'yi başarılı kılan bu birlik ve bu beraberliktir. Biz milletimizden aldığımız gücümüzle yola çıktık ve milletimizden aldığımız güçle yola devam ediyoruz. Biz güçlü bir şekilde ülkemize ve Konya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Bu noktada siz sevgili Kadınhanlılara güveniyor ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KADINHANI’NA 121 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek, “Kadınhanı’nda geçtiğimiz 5 yılda toplam 121 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi ve toplam 94 personelimiz de şu anda hizmet veriyor. Her seçim aslında bir hesap dönemidir. Mehmet Nuri Ödük’e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Adayımız Mehmet Badem kardeşimiz. Sizler sandıkta Kadınhanı’nı ona emanet edeceksiniz. Biz de hep birlikte Kadınhanı’na hizmet etmek için gayret edeceğiz” dedi. 

BELEDİYECİLİK İŞİ BİZDEN SORULUR 

AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Biz kutlu bir yürüyüşün neferleri olarak memleketimize, milletimize hizmet etmek istiyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın dava arkadaşları olarak memleketimizin her köşesini geliştirmek istiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki halka hizmet Hakk\'a hizmettir. Aldığımız çıtayı daha yukarıya taşımak için gayret sarf ediyoruz. Her gittiğimiz ilçede, her gittiğimiz mahallede ilçe belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin bir hizmetini görüyoruz. Çünkü belediyecilik işi bizden sorulur. Ama asıl önemli olan şudur. Bu şehir konakları nasılsa yapılır, asfaltlar yenilenir. Biz asıl sizin gönlünüze talibiz. Biz gönül belediyeciliğinin en iyi neferleri olmak istiyoruz. Sizin gönlünüzde yer almak istiyoruz” diye konuştu. 

HALKIMIZIN REFAHINI ARTIRAN YATIRIMLARDIR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Biz Konya’ya hizmet eden bir idareci olarak bundan daha büyük bir mutluluk tasavvur edemiyoruz. Böyle tesislerin temelini attıkça biz sizlerden daha çok mutlu oluyoruz. Çünkü bunlar halkımızın refahını artıran yatırımlardır. Bu tesisin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 

GÖREVİ DEVRALAN KARDEŞLERİMİZ GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAKTIR

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Görevi 10 ay önce Türkiye\'nin en başarılı ilçe belediye başkanı kabul ettiğim Uğur İbrahim Altay kardeşimize büyük bir gururla, büyük bir memnuniyetle devretmek nasip oldu. Şimdi de Mehmet Nuri Bey yine inşallah Mehmet Badem kardeşimize 1 Nisan\'da görevi başarıyla, alnı açık bir şekilde devretmiş olacak. Bu kardeşlerimiz de ileride yine güzel hizmetlere imza atarak mevcut hizmet çıtasını çok daha yükseklere taşıyacaktır” dedi. Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, Cumhur İttifakı adayı Mehmet Badem’in yanında olduklarını belirterek, 31 Mart’ta Badem’i Kadınhanı’na belediye başkanı yapmak için çalıştıklarını söyledi. Kadınhanı Belediye Başkan Adayı Mehmet Badem de Kadınhanı’nın sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacak ve ilçeye değer katan önemli bir yatırımın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılacak Kadınhanı Şehir Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Kurum, açılışın ardından şehir konağında incelemelerde bulundu.

ILGIN YATIRIMLARININ AÇILIŞI YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ilgın Gökçeyurt ve Barakmuslu Sulama Tesislerinin açılışı ile Ilgın Yeni Hayvan Pazarı’nın temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Yağmura rağmen ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ilgın\'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ile birlikte çok önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Gökçeyurt Damla Sulama Tesisinin kaynaktan alınan su ile yapılmış bir proje olduğunu açıklayan Bakan Kurum, “Bu proje sayesinde tam 200 hektar sahamız sulama tarıma kavuşuyor. Bu proje sayesinde 400 kardeşimiz istihdam edilecek. Yine Barakmuslu Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile 21 hektarlık alan sulamaya kavuşuyor. İki projenin maliyeti iki buçuk milyon lira. Ayrıca 750 büyükbaş, 1000 küçükbaş kapasiteli hayvan pazarımızda idari bina, büyükbaş ve küçükbaş bölümleri, güvenlik ve dezenfekte binalarımız olacak. Bu hizmetimizin de toplam maliyeti 4 milyon lira. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ILGIN’A 124 MİLYON LİRALIK YATIRIM 

Ilgın’ın her anlamda büyüyüp geliştiğini kaydeden Bakan Kurum, “Ilgın da bu büyümeden hak ettiğini hamdolsun alıyor ve almaya da devam edecek. Ilgın’da son 5 yılda Büyükşehir belediyemiz tarafından 124 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Yine burada çok önemli bir müjde vereceğim. Şehir merkezindeki Gazi Meydanı olarak bildiğiniz yaklaşık 46 bin metrekare alana sahip çok önemli bir projeyi inşallah Ilgın Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğiz. İnşallah bir hayali daha hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Belediye Başkanımızın Millet Bahçesi ve kentsel dönüşümle ilgili talepleri var. İnşallah bunları da vatandaşımızın rızası çerçevesinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

BAŞKAN ALTAY, ILGINLILARDAN DESTEK İSTEDİ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, 5 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak Ilgın’a çok önemli hizmetlerde bulunduklarının altını çizerek, “Bu hizmetleri AK Partili bir ilçe belediye başkanı, AK Partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sayın Bakanımızın, milletvekillerimizin temsil ettiği AK Partili bir hükümetle başardık. Sizlerden 31 Mart\'ta hem ilçe belediyesinde hem Büyükşehir Belediyesi\'nde yoğun bir destek bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Ilgın Gökçeyurt ve Barakmuslu Sulama Tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken Yeni Hayvan Pazarı’nın da temeli atıldı. Törene; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Ilgın Belediye Başkan Adayı Yalçın Ertaş katıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim