Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi’nin açılmasıyla birlikte Konya’nın sağlık alanında yaşadığı önemli bir problem daha çözüme kavuşturulmuş oldu. Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi’nin açılış programına Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ile çok sayıda yönetici ve doktor katıldı.

EK ÜCRET ALMADAN HASTALARIMIZA HİZMET SUNACAĞIZ 

Programın açılış konuşmasını yapan ve merkez hakkında bilgi veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Yazır yerleşkesinde yer alan binamızda hizmete giren Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi sayesinde gen kaynaklı birçok hastalığın teşhis ve tedavisini artık kendi bünyemizde yapabileceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın hedefinde 15 olan tanı merkezi sayısı 18’e çıkması planlanıyordu. Bizde o hedefe dahil olmuş olduk. Üst düzey teknolojik cihazlarla donatılmış merkezimizde birçok hastalığın doğum öncesi ve sonrası tanı, tedavi, uygun ilaç seçimi, ilaç direncinin tespiti, ilaç yan etkileri ve tedavileri, tedavilerin takibi noktasında bütün hastalarımıza hiçbir ek ücret almadan hizmet sunacağız. Merkezimizin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine Cumhurbaşkanlığın 100 günlük eylem planı içerisinde gerçekleştirecek olan obezite mükellefiyet merkezi ve çocuk ergen madde bağımlılığı tedavi merkezinde inşallah 1 Kasım itibariyle hastanemiz bünyesinde hizmete başlayacaktır” dedi.

DAHA KALİTELİ HİZMET SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Sağlık tesislerinde dönüşümün Konya’da hızlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Koç, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan sağlıkta dönüşüm dönemi özellikle ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde tamamlanmak üzere. Konya ili olarak da bu dönüşümden önemli oranda katkı almış bulunuyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Merkez ve ilçelerimizde son iki yılda 7 hastanemizi modern tıbbi cihaz ve mefruşatlar ile donatarak halkımıza daha kaliteli hizmet sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu dönemde bizlere desteğini esirgemeyen, zorlu süreci kolay atlatmamıza katkı sağlayan ve her zaman bizden desteklerini esirgemeyen AK Parti Konya Milletvekilimiz Dr. Abdullah Ağralı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık tesislerinde gelişim dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu aşamadan sonra bizlere düşen verimlilik ve kalite ile birlikte hizmet çeşitliliğini artırmaktır. Konya İli Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranında yüzde 13’ün altındayız. Bakanlığımızın hedefi olan yüzde 15’in altında olan illerdeniz. Kadın doğum hastanemiz yüzde 10.1’lik premiyer sezaryen oranı ile bakanlığımız tarafından ödüllendirilmiştir. Milletvekilimiz Dr. Leyla Şahin Usta milletvekilimizin destekleri ile ülkemizde ilk olan ve ilimizde yürütülen ilk adım ebe gebe okulu projemiz ile korkusuz doğum, sezaryen oranları azaltmada önemli mesafe kat edilmiştir. İlimiz bebek dostu hastane ve bebek dostu aile hekimliği birim sayısı değerlendirilerek yapılan değerlendirmede Konya’mız altın bebek dostu il unvanını almıştır” ifadelerini kullandı.  

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim