1962'den bu yana Konya'da ticareti yürüten Ateşpar, ihraç ettiği ürünlere de kendi markalarını kullanıyor. Agromaster markasıyla ürünler Konya'dan dünyaya gidiyor. Firmanın showroom Konya Organize Sanayi'nin girişinde yer alıyor. 

1962'DEN BU YANA SEKTÖRDEYİZ

Firma hakkında dergimize bilgiler veren Ateşpar Tarım Makineleri Şirket Müdürü Ahmet Büyükateşli, "Firmamız 1962 yılında Ateş Oto Sanayi olarak kuruldu. İlk yıllarda otomotiv ve iş makinesi yedek parçası olarak sektöre başladık. 1990'lı yıllarda Ateşpar firması kuruldu ve ihracata adım attık. İlk yıllarda traktör yedek parçaları ihraç ettik. Daha sonra da tarım makineleri ihracatına başladık. Şu an da tarım makineleri ihracatıyla yolumuza devam ettiriyoruz. Dünyanın 48 ülkesine ihracat yapıyoruz. Üretim yapmıyoruz. Makinelerimizi Türkiye'nin birçok yerinden temin ediyoruz. Kendi markamız olan Agromaster markası ile imal ettirip, ihraç ediyoruz" diye konuştu. Büyükateşli, ihracatın yanı sıra, Türkiye'de olmayan tarım makinelerini de Avrupa'nın farklı ülkelerinden ithal edip, Türk çiftçine ulaştırdıklarını ifade etti. 

TRAKTÖRE TAKILAN TÜM ÜRÜNLER MEVCUT

Ürün çeşitlerinden de bahseden Ahmet Büyükateşli, "İthal ettiğimiz grup, Türkiye'de imal edilmeyen yuvarlak balya makineleri, çayır biçme makineleri. Burada üretilmeyeni makineleri ithal ediyoruz. İhraç ettiğimiz ürünler de Türkiye'de üretilen tüm tarım makineleri. Traktöre takılan makinelerin hepsini satıyoruz" ifadelerini kullandı. 

KONYA TARIM MAKİNELERİNİ MERKEZİ

Konya'daki tarım makineleri sektörünü de değerlendiren Ahmet Büyükateşli, "Türkiye'de üretilen tarım makinelerininyüzde 75 oranında imalatçısı Konya'da. Türkiye'nin birçok yerine Konya'dan gider tarım makineleri. Firmamızda bu makinelerin ihracatına yönelik çalışıyor. Konya, Avrupa standartlarında makine üretiyor. Ama katetmemiz gereken mesafe var. Teknik ve kalite noktasında özellikle atmamız gereken adımlar var" diye konuştu. 

TARIM FUARI'NI KAPTIRMAMALALIYIZ 

Konya Tarım Fuarı hakkında da izlenimleri ve görüşlerini paylaşan Ahmet Büyükateşli, "Konya Tarım Fuarı, Türkiye'nin merkezinde yapılıyor. Yeni bir fuar merkezimiz ve alt yapımız var. Daha eksikliklerimiz var. Fuar merkezinin alt yapılarının eksiklikleri bir an önce tamamlanmalı. Bunun yanı sıra otel eksikliği, fuarı düzenleyen firmanın yetersiz kalması da ayrı bir sorun. Burada Konya Ticaret Odası'na büyük görevler düşüyor. Avrupa'daki fuarlara göre çok eksiğimiz var. Bunlar biliniyor ama müdahale edilmiyor. Türkiye'nin en büyük tarım fuarı ama bunu korumamız için altyapılar tamamlanmalı. Şu an İzmir gibi bir rakibimiz var. Fuar alanı Avrupa şartlarında yapılmış mükemmel bir tesis. O yüzden dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

ONUR KALKAN 

Editör: TE Bilişim