Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada Konya-Kayacık Lojistik Merkezi Projesi, Çevre Yolu ve Metro konusunu gündeme getirdi.

Konya-Kayacık Lojistik Merkezi Projesinin 2008 yılında yatırım programına alınmasına ve aynı yılda programlanan lojistik merkezlerin birçoğu hizmete alınmasına rağmen uzun yıllar sürüncemede kaldığını belirten MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ihalenin sonra iptal edildiğini, yeniden ihale edildiğini ve şimdilerde çalışmanın tamamlama aşamasına geldiğini söyledi.

KONYA MERSİN HIZLI TREN HATTI NE ZAMAN BİTECEK?

Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Mersin Hızlı Tren Projesi tümüyle ne zaman bitirileceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Mustafa Kalaycı, “Hızlı tren ulaşım teknolojileri geliştirilerek raylı taşımacılıkta altyapı, üstyapı ve elektromekaniğin yerli üretimi sağlanmalı, sanayi odaklarının liman ve ana hat demir yolu bağlantıları gerçekleştirilmelidir. Gerek daha önce tamamlanan ve Konya'nın Ankara, İstanbul, Eskişehir'e hızlı trenle ulaşımını sağlayan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesi'nden dolayı gerekse de Konya Metro Projesi'nin başlatılmasından dolayı bu konuda en büyük emeği ve katkısı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakan olarak şahsınıza, Bakanlık ve Demiryollarımızın personeline Konyalılar adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taşucu Limanıyla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan MHP Konya Milletvekili Kalaycı, Konyalı sanayici ve ihracatçının limanlara uygun maliyetle ve hızla ulaşımının büyük önem arz ettiğini söyledi.

ÇEVREYOLU VE METRO HIZLA TAMAMLANMALI

Konya’nın dış çevreyolu ve Metro projelerinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını beklediğine dikkat çeken Kalaycı, “Konya raylı sistem hattının birinci etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Belediyesi hattıyla ilgili sözleşme bu ayın başında imzalanmıştır. Konya'da her geçen gün artan araç trafiğiyle birlikte şehir içi ulaşımda yıllardır ciddi sorunlar yaşanmaktadır. 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinde Konyalılara vadedilen ve on beş yıldır yapılamayan metro projesinin bugün için yapım aşamasına gelmesi Konyalılar tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Konya raylı sistem hattının her iki etabıyla birlikte hızla tamamlanmasını da temenni ediyoruz.

10 yıldır bu komisyonda gündeme getiriyorum Konya Çevre Yolu Projemizi. Konya şehir içi ulaşım sisteminin rahatlatılması için çok önemli olan Konya Çevre Yolu Projesi'nin de hızla tamamlanmasını bekliyoruz. 122 kilometrelik çevre yolunun 68 kilometresi yatırım programına alındı, önemli bir kısmı da tamamlandı bunun. Geri kalan kısmının daha sonraki yıllarda ihale edileceğini söylüyorsunuz. Çok uzun beklemeyelim, sizden beklentimiz bu, bir on yıl daha beklemeyelim. Tümüyle 122 kilometrelik çevre yolumuzun tamamlanmasını istiyoruz. Karaman Ayrancı ile Mersin Erdemli arasında bir yolumuz var. Bu Sertavul'un yükünü de alacak, daha kısa bir yol olacak. Orayla ilgili de bayağı önemli bir kısmı yapıldı ama tamamlanmadı, o kalan kısmının da bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Ayrancı-Erdemli arasında bir yolumuz var onun da hızla bitmesini bekliyoruz. Bozkır-Seydişehir arasındaki yolda ölümlü kazaların önlenmesi için bölünmüş yol kapsamına alınması gerekiyor.

Bozkır-Seydişehir arasında ölümlü kazalar sıkça oluyor, buranın da bölünmüş yol kapsamına alınmasını bölge insanımız istiyor. Konya-Alanya yolu yapılıyor, güzel bir çalışma yürütülüyor. Sarıoğlan'dan Bozkır-Seydişehir arasında da bölünmüş yol yapılırsa bölge insanımızın daha çok duasını alacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim