Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçesine bağlı bazı köy ve kasabalarda hayata geçirilecek tarım alanı toplulaştırmaları çerçevesinde toplulaştırma ihalesinin Elektronik Kamu Alım Platformu'nda (EKAP) ilan edildiğini açıkladı.

Metli, Akşehir ilçesine bağlı Altıntaş, Beyşehir'e bağlı Akburun, Eylikler, Gölkaşı, Kuşluca, Sadıkhacı, Derebucak'a bağlı Pınarbaşı, Hüyük'e bağlı Budak, Çukurkent, Göçeri, İmrenler, Köşk, Tolca, Yenice, Seydişehir'e bağlı Gevrekli kasaba ve köylerinde yapılması planlanan toplulaştırma çalışmaları nedeniyle süreçte emeği geçen isim, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

BEYŞEHİR'İN TARIM ARAZİLERİ ÇOK PARÇALI

Metli, Beyşehir'in Konya'da tarım alanları en fazla parçalı bir ilçe olduğuna da dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"İlçemizde, tarım alanları 278 bin parselden oluşmaktadır. Arazinin parçalı olması gerek devlet tarafından, gerekse çiftçi tarafından yapılacak sulama yatırımlarının gecikmesine sebep olmaktadır. Bir an önce Beyşehir'in sulama sistemlerinin ulaşamadığı kıraç sahip köylerinde de toplulaştırma yapılmalıdır. Akabinde sulama sistemleri için gerekli yatırımlar yapılmalıdır. Yaşanan kuraklıklar çiftçiyi zor durumda bırakmıştır. 2013-2014 üretim dönemi için çiftçimiz kuraklık endişesi taşımaktadır. Yaşanacak kuraklık zor durumda olan çiftçilerimizin iflasına sebep olabilir. Bu nedenle gerekli tedbirlerin de alınması gerekmektedir."

Editör: TE Bilişim