Ereğli Gülbahçe İMKB İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Feyza Nergiz, İran’ın başkenti Tahran’da 62 ülkeden 123 kişinin katıldığı 36. Kuran-ı Kerim Okuma Yarışmasında dünya ikincisi olarak ülkemizi ve şehrimizi başarıyla temsil etmiştir. 

Karatay Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Burcu Özütemiz ve Sevde Bozkurt, TÜBİTAK 50. Lise Araştırma Projeleri Yarışmasında edebiyat alanında; Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ayşe Müberra Boydak ve Seda Nur Yaycı da Değerler Eğitimi alanında bölge birincisi olmuşlar ve Türkiye finalinde ilimizi başarı ile temsil etmişlerdir.

10-12 Nisan 2019 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışmasında da Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğrencilerimiz çeşitli kategorilerde dereceler elde etmişlerdir. 

Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu özel eğitim 7. Sınıf öğrencisi Merve Hallıoğlu da Mersin’de düzenlenen Okullararası Yüzme Yarışmasında 100 ve 200 Metre Serbest kategoride Türkiye birincisi olmuştur.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de başarıları ile göz dolduran öğrencilerimizi tebrik etmiş ve onların yetişmesinde emeği olan öğretmen ve velileri kutladığını ifade etmiştir. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim