Tıp Bilimleri alanında yaptığı araştırmalar ve yazdığı makalelerle insanlık tarihine ışık tutan Konya-Yunak’lı Bilim Adamı Prof. Dr. Osman Demirhan, Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) Tıp bilimine yön veren bir kitapta yazarlık yaptı.

Konya- Yunaklı Bilim Adamı Prof. Dr. Osman Demirhan, Türk – Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenler tarafından ortak hazırlanan “Tobacco Addiction: Effect On Human Health” (Tütün Bağımlılığının İnsan Sağlığına Etkisi ) adlı kitabın bir cildinin yazarlığını yaparak Türk Tıp tarihinde ilke imza attı.

Türk – Amerikan Bilim Adamları tarafından ortak hazırlanan ve tıp bilimine yön veren bilgiler üreten Tabacco Addiction: Effect On Human Health adlı 5 ciltten oluşan kitabın Tabacco Use And Its Genotoxic Effects İn Pregnancy (Gebelikte Tütün Kullanımı ve Genotoksik Etkileri)’ni anlatan bir cildin tamamının yazarlığını Türkiye’yi temsilen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yunaklı Bilim Adamı Prof. Dr. Osman Demirhan yaptı.

Prof. Dr. Osman Demirhan, araştırmaları, buluşları ve tedavi yöntemleri ile dünyada yankı doğuran tıp insanları arasında gösteriliyor. Prof. Dr. Osman Demirhan son olarak 2010 yılı Nobel Tıp Ödülü alan bilim insanın adına verilen “Robert G. Edwards Prize Paper Award” ödülüne aday gösterilmişti. Başarılı ve çığır açıcı çalışmalarıyla yurt içi, yurt dışı ve uluslararası alanda bugüne kadar birçok ödüle layık görülen Prof. Dr. Osman Demirhan, şimdi de ABD’de hazırlanan ve 2 ay önce yayınlanan kitaba yazarlık yaparak ülkemizi onurlandırdı.

HABER MERKEZİ