TÜBİTAK Uzay Araştırmaları EnstitüsüMüdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, 11 kişiden oluşan misafirlerine, Türkiye tarafından yaptırılan ve değişik ülkelerden uzaya fırlatılan uydularile yeni yapılan yerli ve milli uyduların test edilip yapıldığı merkezi gezdirerek bilgilendirdi. 

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Güçlü, günün anısına Doç. Dr. Lokman Kuzu’ya üç ciltten oluşan Büyük Selçuklu Mirası adlı eseri hediye etti. Karapınar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Peker de, Selçuklu çini tabak takdiminde bulundu. Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Kuzu’ya, kendilerine bu fırsatı sağladıkları için heyet adına teşekkür eden Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Devlet ve millet olarak kalkınmak ve düşmanlarımızla mücadelede bir gözümüzün göklerde ve uzayda olmasının faydalarını Suriye ve Afrin’de yaşanan olaylarda gördük. Uzay teknolojilerine ülkemizin sahip olması ve gönderdiğimiz kendi uydularımızla haberleşmeden tutun tarım ve madencilik, harita ve coğrafyaya kadar pek çok alanda daha güzel hizmetler yapacağımıza inancımız, bu merkezi gezdikten sonra daha da arttı. Türkiye’nin bir gözü uzayda ve uzayın derinliklerinde olmalı. Ülke ve millet olarak bilimle kalkınmamızı daha da ileri boyutlara götürecek insan kaynaklarımıza sahip çıkarak ve yerinde değerlendirerek muasır medeniyetler seviyesine çıkmalıyız. Bu vesileyle Doç. Dr. Lokman Kuzu Bey’i tebrik ediyor, çalışmalarınızda Yüce Mevlâ’dan başarılar diliyoruz” dedi.

Konya aydın heyeti, TÜBİTAK Uzay programından sonraBeştepe Külliyesi ile Anıtkabir ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra Yüksek Hızlı Tren’le Konya’ya döndüler. 

Gezi programına davet edilen Konya aydın heyeti şu isimlerden oluştu:Dr. Mustafa Güçlü, Hikmet Peker, Mustafa Balkan, Hakan Topçu, Tayyar Yıldırım, Bahri Kılınçel, Fatma Şeref Polat, Elife Misral, Mehmet Kuzu, Suat Emre ve Nevzat Güçlü.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim