Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif  Şener, Konya basını ile biraraya geldi. Şener’e CHP İl Başkanı Barış Bektaş da eşlik etti. CHP’nin Konya’daki çalışmalarını, hedeflerini değerlendiren Şener, gündemle ilgili konulara da yanıt verdi. Basının önemine değinerek söze başlayan Şener, siyasiler ile basın arasındaki ilişkiye vurgu yaptı. “Aslında siyaset ve basın birbirine bağlıdır” diyen Şener, siyasetçi ile basının birbirine muhtaç olduğunu söyledi. Bu nedenle CHP adayı olarak basından uzak kalmasının mümkün olamayacağının altını çizen Şener, basınla biraraya gelmesinin kamuoyunu bilgilendirmek adına hem basın hem de kendisi açısından faydalı olacağını ifade etti. Konya’daki seçim çalışmaları sırasında basında gündeme gelen “vatandaşların kendisine yönelik tepkileri” konusuna açıklık getiren Şener, bu hadiselerin Konya ile ilgili olmadığına dikkat çekti. Şuana kadar seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın bütün ilçe, belde ve köylerini gezdiğini söyleyen Şener, gündeme gelen tepkilerle ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Binlerce insanla tokalaştık, ayaküstü sohbet ettik, karşılıklı sorular aldık, cevaplar aldık. Binlerce insan, hepsi sevecen, gayet nazik, soru sormasını, konuşmasını biliyor. Dolayısı ile sorun Konya halkında sorun yok. Bana tepkisini ortaya koyanlar, şiddet gösterisi yapanlar, iktidar partisi örgütünde görev almış kişilerdir. Yani yukardan aşağıya doğru kin, nefret ve saldırganlığa özendirirseniz böyle bir sorun ortaya çıkar. Konya alicenaptır, misafirperverdir, farklı düşünceleri hoşgörüyle karşılar. Konya’da sorun yok, AK Parti’nin parti içi kültüründe sorun var. Benim karşılaştığım şiddet olayları, tepkiler doğrudan doğruya AK Parti’nin parti içi kültürüyle ilgilidir ve bu kültür ülkeye en büyük zararı verecek kültürdür. Bunu değiştirmesini tavsiye ederim. Bunu hissetmişim demek ki, AK Parti’nin kuruluş sırasında, 2002 ve 2004 belediye seçimlerinde AK Parti adına seçim kampanyası yürütürken hiçbir yerde ne kendi partimin ismini ne de diğer partilerin ismini zikretmedim. Hep dostluktan, birlikten, kardeşlikten, Hacı Bayramı Veli’den, Yunus Emre’den, Hz. Mevlana’dan, Ahi Evran’dan cümleler, sözlerden bahsetmişimdir. Hep cümlemin sonunu şöyle bitirdim; “Önemli siyasi partiler değil, önemli olan sizsiniz, önemli olan bu ülkedir. Siz iyi olun, birbirinizi sevin hangi parti kazanırsa kazansın.” Demekki bugünleri hissetmişim. En büyük idealimdir; yaptığımız yanlışlarla inançlarımızı lekelemeyelim, insanları kırıp dökmeyelim, ayrıştırmayalım. Bizim yüzümüzden insanlar incinmesin. Bize oy vermeyenler bile “bunlar ne güzel insanlarmış” desin. İktidar kimseye propaganda hakkı vermiyor. Bence yanlış yapıyorlar, bu gidişat herkese zarar verir.”

“KANDİL OPERASYONU TAKVİME BAĞLANMAMALI”

Bir basın mensubunun CHP’nin terör ve hükümetin Kandil’e yönelik gündeme gelen operasyonuyla ilgili sorusuna cevap veren Şener, terörün uluslararası bir suç, terör örgütlerinin ise suçlular olduğunu söyledi. Bu nedenle suça ve suçluya gereken cezanın verilmesi gerektiğini belirten Şener, “Terör yuvalarının kaldırılması için her devlet üzerine düşen bütün görevleri yerine getirir. Bu yeni bir süreç değil. 1984 yılından bugüne kadar PKK terörü vardır. Yurt dışında karargah kurmuştur. Zaman zaman eylemler yapmak suretiyle Türkiye’de vatandaşlarımızı rahatsız eden, çok sayıda insanımızın, askerimizi şehit olmasına neden olan eylemlerde bulunmuştur. Türkiye’de de terör belasının ortadan kalkmasını arzulamayan hiç kimse olamayacağı gibi, bu terör belasının ortadan kalkmasını istemeyen tek bir hükümet de gelmemiştir. Herkes bu mücadeleyi yapmıştır. Özellikle 2002 AK Parti’nin iktidara gelmesinden önce Öcalan’ın yakalanıp, hapse atılmasıyla birlikte terör örgütünün bitme noktasına gelmiş olmasını görmekteydik. Ama sonradan izlenen politikalarla, süreci doğru yönetememeye de bağlı olarak terör sürekli tırmanmıştır. Araya bir barış süreci de girmiştir, İktidar, Kandil, İmralı arasında. Bu süreçte ortaya çıkanlar ve sonrasında ortaya çıkanlar nedeniyle 1984’ten beri bugüne kadar PKK eylemlerinin en fazla arttığı, en fazla askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın şehit olduğu dönem AK Parti’nin iktidar olduğu döneme denk gelmektedir. Bu bir günde ortaya çıkmış hadise değil. Ama seçim öncesinde Kandil’e gidilir mi gidilmez mi tartışma yapma gereği görmem. Niye görmem? Eğer bir şey milli menfaatler gereği yapılması gerekiyorsa bu yapılır. Bunu iktidarın belli bir takvime bağlamış olması üzerine de durmam. Bu bakımdan Kandil’e yönelik bir operasyon yapacaklarsa da bunu yapsınlar derim. Kandil’de şuan kim var? Ne var? PKK şuan orada mı onu da bilmiyorum. Yani sembolik bir operasyon mu olacak yoksa sonuca yönelik bir operasyon mu olacak bunu da hükümet bize bildirirse sevinirim” değerlendirmesinde bulundu. 

“CHP’NİN KONYA’DAKİ HEDEFİ 4 MİLLETVEKİLİ”

“CHP milletvekili adayı olarak Konya sizin mi yoksa partinin mi tercihiydi? 24 Haziran akşamı CHP Konya’da nasıl bir sonuçla karşılaşacak? Sizin öngörünüz nedir?” sorularını ise Şener şöyle cevapladı, “Adaylık belirlenme sürecinde son 15 dakika kala Konya’yı söylediler bana ben de uygun olacağını söyledim ve Konya’ya geldim aranızdayım. Seçim sonucu CHP açısından iyi olur diye düşünüyorum. Biz ilk seçim kampanyasına başlayıp ortamı gördükten sonra CHP İl Teşkilatı’ndaki arkadaşlarla durumu değerlendirirken 4 milletvekili çıkarmayı hedef olarak koyduğumuzu belirtmiştik. Ben hala aynı noktadayım. Ama samimi olarak söylüyorum inanın pek çok ilçeden gördüğümüz ilgi alaka, benim iktidar döneminde bile gördüğüm ilgi alakadan fazla. Bu ilgi alakayı gördükten sonra uçar gidersiniz. Ben böyle bir şey söylemiyorum, bu ilginin ne kadarı oya yansır bu ayrı bir şey. Konya misafirperverdir, güleryüzlüdür, oy vermeyecek olsa da bunu yapıyor. Bu nedenle bu ilginin ne kadarı sandığa yansıyacak göreceğiz. Ama ben iyi olacağını düşünüyorum. Seçim sonuçlarının herhangi bir partinin aleyhine olmaktan öte Konya’nın lehine olmalıdır. Bu işten Konya kazanmalı.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim