Konya'da sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen bir grup, İsrail'in Gazze saldırısına tepki gösterdi.
İsrail'in Gazze saldırısına tepki göstermek için sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen bir grup saat 23.00 sıralarında ellerinde Filistin bayrakları ile Kültür Park'ta buluştu. İsrail aleyhine slogan atan grup adına konuşan Konya Ayder-İHH Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, "2008 yılında Dökme Kurşun operasyonu ile Gazze'ye havadan, karadan ve denizden bomba yağdıran İsrail çeteleri bugün itibari ile ikindi namazının hemen arkasında Gazze'ye büyük bir saldırı başlattılar. Gazze, Hanyunus, Refah şehirleri ağır bombardıman altında. Bize gelen haberlere göre, komutan arabası bombalara hedef oldu. Patlayan arabanın içinde 7 yaşında bir kız çocuğu ve şuan itibari ile 9 şehidimiz var" dedi.


Erdim, "Dünya eski dünya değil, Müslümanlar eski Müslümanlar değil, artık bilinçlendik, şuurlandık. Mısır Tahrir meydanı şuan ayakta, Libya, Tunus, İstanbul ve Konya ayakta, İsrail her şeyin farkında Kudüs'ün yolu açılıyor. Şam düşüyor, Suriye düşüyor inşallah gelecek günler aydınlık günlere gebe olacak" diye konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş de, Gazze'de bulunan bir kişiyi telefonla arayarak son durumu öğrendi ve gruba aktardı. Sloganlar atan grup sessizce dağıldı. 

İHA
Editör: TE Bilişim