Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili M. Sait Gönen, Yenigün'ü ziyaret etti. MHP Konya Milletvekili M. Sait Gönen, Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay'la seçim sürecini ve seçim sonrası senaryoları değerlendirirken, "MHP olarak Konya'da ki sandıklardan en başarılı parti olarak çıktık. Tüm Konyalılara bizi destekledikleri için yürekten teşekkür ediyorum" dedi. 

Genel anlamda oy oranlarının arttığını vurgulayan MHP Konya Milletvekili Ali Sait Gönen, "Seçim sonuçlarında oylarımızın arttığı gözükmektedir. Kayseri'ye baktığımızda tam anlamı ile bir sıçrama olduğu görünüyor. Aynı şekilde Konya'da da oy oranlarımızı arttırdık. Konya'da tam olarak yüzde 35 oy oranımız arttı" diye konuştu. Seçim süreçlerinde Türkiye'nin baskı altına alınmaya çalışıldığını belirten Gönen, "7 Haziran'da Türkiye genelinde baskıcı bir seçimle karşılaştık. Başbakan'ın Konyalı olması da aşırı derecede kullanıldı. Konya başbakanına sahip çıkıyor gibi söylemlerle baskı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak bütün bunlara rağmen MHP olarak Konya'dan sandıktan en başarılı parti olarak çıktık. AK Parti ve CHP oy kaybederken, biz MHP olarak oy sayımızı arttırdık. Bu sebeple oy veren ya da vermeyen tüm Konyalılara teşekkür ederim. Şunu tüm Konyalılar bilsinler ki parti gözetmeksizin tüm Konya milletvekilleri ile Konya için tüm gücümüzle çalışacağız. Konyalı vatandaşlarımızın içleri rahat olsun" diye belirtti.

'KAYBEDEN CUMHURBAŞKANI'DIR'

Seçim sonuçlarının asıl kaybedeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Gönen, "Bu seçimlerin en büyük kaybedeni Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Milletimiz başkanlık sistemine karşı olan tavrını ortaya koymuştur. Bu sonuçları göz önünde bulundurarak Sayın Cumhurbaşkanı artık bir partinin değil bir ülkenin cumhurbaşkanı olması gerektiğinin farkına varmalı ve buna göre davranmalıdır" diye sözlerine devam ederken seçim sonuçlarının koalisyonu getirdiğine de değinen Gönen, "Bu durum öyle ürkütücü bir durum değil. Koalisyon örnekleri tüm dünya ülkelerinde mevcut bir şekilde halen günümüzde bulunmaktadır" dedi. Koalisyon seçeneklerini de değerlendiren Gönen, "Bizim için ihanet süreci ancak kendileri için çözüm süreci olan bir durum var. Bu süreçte neler yaşandı, neler konuşuldu bunlar bizler için meçhul. Bu sürecin ortakları olarak AK Parti ve HDP koalisyonu olabilir. Ya da iş dünyasının desteklediği AK Parti ve CHP koalisyonu da olabilir. Eğer bütün bunlar gerçekleşmez ise AK Parti MHP'ye de yönelebilir. Biz de Sayın Davutoğlu'nun masasında neler var öncelikle bunlara bakacağız. Ancak çözüm süreci denen bir olay olduğu sürece MHP bu ihanet sürecinin bir parçası olmayacaktır" diye belitti. Seçim öncesi ve sonrasında da bir takım ithamlara maruz kaldıklarının altını çizen Gönen, "Herkes gördü ki MHP seçim öncesinde ve seçim sonrasında bir ihanet tuzağına sürüklenmeye çalışıldı. Herkes MHP'nin CHP ve HDP ile iş birliği içinde olduğunu ve olacağını söyledi. Biz MHP olarak HDP diye bir parti tanımıyoruz. Aksine savunduğumuz nokta çözüm süreci adı altında ki bu ihanet sürecinin derhal ortadan kaldırılmasıdır. Kamuya mal olmuş yolsuzlukların derhal adalete teslim edilmesi gerekmektedir. Bilinsin ki iktidar hevesi ile bir ihanet süreci içinde yer almayacağız" ifadelerinde bulundu. Gönen ülke ve Konya için tüm güçleri ile çalışacaklarını belirterek ziyaretini sonlandırdı.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim