Önümüzdeki seçimler, teşkilat çalışmaları ile yerel yönetimlerinin faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Taksim Gezi Parkı Olayları da geniş bir yer tuttu. Toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Gezi Parkı Olayları planlı ve büyük bir oyunun parçası. Ama bizler millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirme çabasında olmalıyız” dedi.  Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanlığı’nın 31. İl Danışma Meclisi büyük bir katılımla yapıldı.  Belma – Azmi Beğen Yaşam Merkezi’ndeki toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 22. 23. ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, merkez ve taşra ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ
İl, ilçe ve belde teşkilat çalışmaları, il Özel İdaresi ile belediye faaliyetlerinin ele alındığı toplantı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un konuşması ile başladı. 31 Mayıs’ta başlayan ve yaklaşık 1 ay devam eden Gezi Parkı olaylarını değerlendiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, olayların tamamen planlı olduğunu, oyunu sahneleyenlerin içeride ve dışarıdan destek aldıklarının altını çizdi. Başkan Sorgun, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti; “Millet olarak gece gündüz çalıştık, milletimizin dua ve destekleri ile buralara gelindi. Ancak maalesef 10 yılda yapılanlar, 1 ayda yıkılıp yakılmak istendi. Ama her şeye rağmen gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün, Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, iri ve
GERÇEK MESELEYİ ANLADIK
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in gündeminde de Gezi Olayları vardı. Olaylarla yapılmak isteneni anladıklarını kaydeden Halil Etyemez, ülkenin kazanımlarını yok etmek isteyenlere fırsat verilmeyeceğini kaydetti. Etyemez; “Bugünlerde yoğun gündemi hep birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan meclisimiz yasaları çıkarıyor, önemli hizmet öbür taraftan yeni anayasa yazım çalışmaları ilerliyor. Ama maalesef öbür taraftan da ülke olarak ülkenin önünü kesmek isteyenlerle de mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Amaçları ağaç değil elbette. Biz onların meselesinin ne olduğunu çok iyi anladık. Ama biz dün olduğu gibi bugün de yarın da çalışmaya devam edeceğiz ve onlara fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
KÖYLER DE BİZDEN MEMNUN
31. AK Parti Konya İl Danışma Meclisi’nde milletvekilleri adına söz alan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, köy ziyaretlerine değindi. Ayşe Türkmenoğlu, şunları ifade etti; “Yaklaşık bir aydır köylerimizi ziyaret ediyoruz. Gezilerimiz hem bizler için hem de bölge halkı için bir hayli verimli geçiyor. Bu ziyaretlerle Konya’nın tomografisini de çıkarmaya çalıştık. Genel anlamda halk, AK Parti belediyeciliğinden memnun. Elbette köylümüzün birtakım beklentileri de var ancak bunlar yapılamayacak şeyler değil. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte köylerimizin tüm ihtiyaçlarını gidereceğiz.”
İL ÖZEL İDARESİ DURMADAN ÇALIŞIYOR
İl Özel İdaresi olarak yürütülen çalışmalar hakkında teşkilat mensuplarına bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, belediye olarak 365 gün 24 saat milletin emrinde olduklarını söyledi. Selvi, “İl Özel İdaresi olarak bizler de hizmetlerimize devam ediyoruz. Asfaltlama ve sulama çalışmaları başladı. Bu yıl 1500’ün üzerinde derslik yapıldı ki bu bir rekordur. Yine köylerimizde kilit taş döşeme işleri de başladı. İnşallah köylerimizin hiçbir eksiğini bırakmayacağız” dedi. İl Danışma Meclisi, daha sonra divan teşekkülü ile devam etti. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’un divan başkanlığı yaptığı toplantıda divan kurulu üyeliklerini ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanvekili Süheyla Şahin ile AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanvekili Emre Görgülügil yaptı. Toplantının bu son bölümünde söz isteyen teşkilat mensupları; talep, şikâyet ve önerilerini divana ileterek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim