TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi’nin 14. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştiren genel kurula  Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya şube Başkanı Doç .Dr. Fatih İşcan ve makine mühendisleri katıldı.

ODAMIZI EN DOĞRU ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK 

Genel Kurulda konuşan bir önceki başkan Ömer Erdoğan Duransoy, odada başkanlık yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu her zaman daima yaşayacağını belirterek, “İki koca yıl göz açıp kapayıncaya kadar bitti. 13. Dönem çalışmalarımızı artık tamamladık. Geriye dönüp baktığımız zaman bu iki yılı nasıl emek emek işlediğimizi görüp mutlu oluyoruz. bu tür görevler insanların hayatında gurur duyarak yaptığı müstesna ve onurlu vazifelerdir. Böylesi büyük ve elit camialara hizmet etmeyi Rabbim her kuluna nasip etmez.  Bu duyarlılıkla üzerimize düşen vazifeyi içinde bulunduğumuz kuruma yakışır şekilde yerine getirmeye, birlik beraberlik içinde güçlü ve etkin olmaya, mesleğimize itibar kazandırıp her ortamda Makina Mühendisleri Odası Konya şubesini en doğru şekilde temsil etmeye çalıştık” dedi.

SANAYİ DEVRİMİNDEN SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

Oda olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden Duransoy, “Bizim en önemli misyonumuz eğitime verdiğimiz önem ve önceliktir.  Bu hedef ışığı altında Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak üyelerimize elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışıyoruz. Asli görevlerimizin başında gelen eğitim faaliyetlerimizi organize ederken; konularında söz sahibi duayen kişileri seminer ve konferanslar vasıtasıyla odamıza davet ettik. Teknoloji konusunda dünyada ve Türkiye’de devleşmiş firmaları ve bu firmaların genel müdürlerini odamızda ağırlamaya çalıştık. Eğitimin ve bilginin önemini bulunduğumuz her ortamda anlatmaya ve başta Konya olmak üzere tüm Türkiye’ye hızla yaymaya gayret ettik. Artık hızla gündeme gelen sanayi devrimlerini kaçırmadan dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Takip eden değil takip edilen bir ülke olmak en büyük hedefimiz. Bu tür eğitim, panel, konferans ve seminerlerde genç, yaşlı, tecrübeli, tecrübesiz tüm üyelerimizi odamızda bir arada görmek bizleri çok memnun ediyor” İfadelerini kullandı. 

AMACIMIZ DAHA ETKİN BİR ODA 

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak üyelerimize elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışıyoruz diyen Duransoy, “Amacımız daha etkin, daha güçlü, üyesi ile bütünleşmiş, herkesi kucaklayan, modern bir Makina Mühendisleri Odası olabilmek. Değerli dostlarım; Gün birlik olma günüdür. Gün vatana sahip çıkma günüdür ! Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle; “Sahipsiz olan bir vatanın batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” diyorum. Her kademesinde çalışmaktan onur duyduğum Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinde Başkanlık yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu kalbimin derinliklerinde daima yaşayacağım. Bu duygularla aranızdan ayrılırken özellikle böyle bir görevde bulunmuş olmanın benim için hayatımda saklanacak en önemli ve özel değerlerden biri olduğunu bilmenizi istiyorum” dedi.

KONYA VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Hakan Altun da genel kurulun ardından yaptığı konuşmada, “Makine Mühendisleri Odası hem konum, hem de Konya’da sayılı odalardan birtanesi. Makine Mühendisliği hayata anlam katan mesleklerden bir tanesidir.  Çünkü hayatın her alanında varız. Üretimin olduğu plastikten metala kadar her yerde varız. Biz Makine Mühendisliğinin önemini çok iyi biliyoruz. Yeni dönemde Konya’nın refah seviyesinin yükselmesi adına yapılacak her türlü çalışmada gerekli destekleri vereceğiz. Makine Mühendisleri Odası olarak Konya’da bulunan STK,Belediyeler ve üniversitelerimiz ile çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Makine Mühendisleri arkadaşlarımızın hakları ve meslek alanlarını genişletme alanında çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ülkemizin ve Konyamızın en iyi noktada gelmesi içlin elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Odamıza şimdiye kadar hizmet etmiş tüm oda başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca göreve devraldığım önceki dönem başkanım Ömer Erdoğan Duransoy ve ekibine ve bizleri bu göreve layık gören meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Tek liste halinde seçimlere girilen seçimde Yrd.Doç.Dr Aziz Hakan Altun,’un listesi kullanılan geçerli oyların tamamını alarak TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin Yönetim Kurulunu oluşturdu.Seçimler sonucunda oluşan 14 Dönem Yönetim Kurulu listesi şu şekilde oluştu:Aziz Hakan Altun, Kerim Demir, Adnan Kuntoğlu, Erdal Tozoğlu, Oğuzhan Pamukçu, Metin Şahin Nurettin Yıldıran Yedek Yönetim Kurulu Listesi Ömer Aksoğan, Bahadır Demircan, Hakkı Tayfur Aslan,Sercan Doğan,Egemen Akcan, Hakan Akdemir, Mustafa Kutay Azkur 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim