Mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyreden ve 37 dereceyi bulan sıcak hava, yüksek nemle birlikte daha çok hissedilir hale gelmişti. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre Konya ve bölgesinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Yağmur ve rüzgarla birlikte hava sıcaklığının da mevsim normalleri seviyesine gerilemesi bekleniyor. 

AŞIRI SICAK HAVA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü hava sıcaklığının çok yüksek seyrettiği dönemde özellikle güneş çarpması, vücutta ısı kaybı ve benzeri olumsuzluklara karşı uyarmış, özellikle güneş ışınlarının dik açıyla geldiği öğlen saatlerinde küçük çocuklar ve ileri yaştakilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etmişti. Zaman zaman sert esecek olan rüzgar ve yer yer etkili olması beklenen yağmurla birlikte hava sıcaklığının 4-6 derece düşerek 30 derecenin altına gerilemesi tahmin ediliyor. 

Konya’da 5 günlük hava tahmini şu şekilde olacak Cuma parçalı bulutlu en düşük 22 en yüksek 30, Cumartesi gök gürültülü sağanak yağışlı en düşük 20 en yüksek 31, Pazar parçalı bulutlu en düşük 18 en yüksek 27, Pazartesi Parçalı Bulutlu en düşük 17 en yüksek 28, Salı az bulutlu en düşük  16 en yüksek 27. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim