Katılımın yoğun olduğu programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği etkinliğe MHP Konya Milletvekili Esin Kara, mali müşavirler ve vatandaşlar katıldı.

Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Aşure etkinliğini her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettirdiklerini söyledi. Özselek, “Etkinliğimizin amacı Muharrem Ayı münasebetiyle meslektaşlarımızla bir araya gelmek, hasbihal etmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek. Burada önemli olan meslektaşlarımızla biraraya gelmek. Bu yıl da 2 bin 500 kişilik aşure etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

Aşurenin birlik ve beraberliğinin olduğu günlerden bir olduğuna dikkat çeken MHP Konya Milletvekili Esin Kara ise, "Aşure birlik beraberliğin olduğu günlerden biridir. Muharrem ayının sonuna kadar aşure yaparız. Kerbelaların bir daha olmaması yezitlerin bir daha yenmemesi için birlik ve beraberliği kurmalıyız. Yezitler ne yazık ki hala aramızda yaşıyorlar. Dün Kerbela’da Peygamber efendimizin torununu şehit edenler bugün güneydoğu da askerlerimizi, öğretmenlerimizi şehit etmektedir. Yezit savaşı iyiyle kötünün savaşı. Bizler de her zaman iyilerin kazanacağına inanıyoruz. Aşure birlik beraberlik demektir. Bugünde öyle oldu. Aşure etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim