Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın (26) memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine, acı haber ulaştı. 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' harekâtlarına katıldığı öğrenilen şehidin, 4 ay önce nişanlandığı ve dün görüştüğü ağabeyiyle Ramazan Bayramı'nda yapacağı düğün hakkında konuştuğu belirtildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, dün, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın da aralarında bulunduğu 7 asker şehit oldu, 25 asker yaralandı. Halil Daş'ın şehit olduğu haberi, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde, eskiden belde statüsünde olan Belkaya Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan şehit annesi Rukiye Daş ve yakınları gözyaşı döktü.

4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Daha önce çiftçi olduğu ve vatani görevinin ardından 5 yıldır uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yaptığı belirtilen şehit Halil Daş'ın, geçen Ağustos ayında Ayşe Kızıl ile nişanlandığı öğrenildi. Şehit Halil Daş'ın babası Mahmut Daş'ın da 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

Şehidin dün ağabeyi Turan Daş ile telefonda görüştüğü ve Ramazan Bayramı'nda yapacakları düğünü hakkında konuştukları belirtildi. 2 kardeş olan Şehit Halil Daş'ın, TSK'nın Suriye'deki terör örgütlerine yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' harekâtlarına katıldığı ve Hakkari'ye geçen Ağustos'ta atandığı öğrenildi. Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın cenazesinin yarın Belkaya Mahallesi'nde defnedilmesinin beklendiği belirtildi.

Şehit Halil Daş'ın bir silah arkadaşının ise sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Daş'ın fotoğrafının altına, Suriye'de birlikte görev yaptıklarını ve yeni nişanlandığını yazıp, ''Allah rahmet eylesin. Bizim mesleğimiz böyle; hayal kuramayız, plan yapamayız, her şeyimiz yarım kalır" mesajı paylaştığı görüldü.

ŞEHİT EVİNDE, YÜREK BURKAN YAZI

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve askeri erkân, Şehit Uzman Çavuş Halil Daş'ın babaevine gelerek aileye taziyede bulundu. Şehit Daş'ın yakınları da eve akın etti. Evin önünde bir kişi tarafından taşla yere kazınan 'Halil ölmedi' yazısı görenleri duygulandırdı.

BİNLERCE KİŞİ ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehidin baba ocağının bulunduğu Belkaya Mahallesi'ne bağlı yayladaki evine taziye çadırı kuruldu. Şehidin cenazesi askeri uçakla getirildiği Konya Havaalanı'ndan Belkaya Mahallesi'ne götürüldü. Burada baba ocağına getirilerek helallik alınmasının ardından şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi namazın kılınacağı Belkaya Mahallesi Camisi'ne getirildi. Şehidin annesi Rukiye Daş, yakınları, nişanlısı Ayşe Kızıl tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenaze namazına, yakınları, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazını müteakip cenaze namazı kılınmasının ardından şehidin cenazesi dualarla Belkaya Mahalle Mezarlığına defnedildi. Şehidin babası Mahmut Daş'ın ise 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

İHA/DHA

Editör: TE Bilişim