Türkiye’nin küresel ekonomideki ve bölgesindeki tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü büyüme performansı göstermesinin kendilerini son derece memnun ettiğini kaydeden Kütükcü, “Ülkemizde ihracat, istihdam, kapasite kullanım oranları gibi ekonominin temel parametrelerinin olumlu seyretmesi büyüme oranlarımıza da yansıyor. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,3, ikinci çeyreğinde yüzde 5,4, üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüyen ekonomimiz, 4. çeyrekte de yüzde 7,3 büyüme kaydetti. Böylece 2017 yılında ortalama yüzde 7,4 büyümüş olduk. Bu büyüme performansı iş dünyası olarak bizleri daha fazla yatırım yapmaya, çalışmaya ve üretmeye motive ediyor. İnşallah Türkiye bu büyümeyi tüm kesimlerin desteğiyle kalıcı hale getirecek” şeklinde konuştu. 

En güçlü büyüme sanayide 
2017’de yakalanan yüzde 7,4’lük büyüme başarısında sanayinin önemli katkısı olduğunun altını çizen Kütükcü, “Geçtiğimiz yıl sanayi sektörü yüzde 9,2 ile sektörler arasında en hızlı büyüyen sektör oldu. Bu büyüme ülkemizin büyümesine, refah seviyesinin artmasına pozitif katkı verdi. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl inşaat sektörü yüzde 8,9, tarım sektörü yüzde 4,7 artış kaydetti” diye konuştu. 
Açıklamasında faiz ve enflasyon vurgusu da yapan Kütükcü, şu anda yatırımcının önündeki en büyük engelin yüksek faiz oranları olduğuna işaret ederek, “Bir yandan büyümeyi güçlendirirken, aynı zamanda yatırımcının önünde adeta bir duvar gibi duran faiz oranlarını ve enflasyonu aşağıya çekmek zorundayız” dedi. 
Kütükcü, Konya sanayisi olarak da ülkenin büyümesine, kalkınmasına ciddi katkılar verdiklerinin altını çizerek, Konya’nın 1,5 milyar doların üzerindeki ihracatı, organize sanayi bölgeleri, özel sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, artan AR-GE ve tasarım merkezleri ile Türkiye’nin yeni Marmara Havzası olmaya aday olduğunu sözlerine ekledi. 
İHA

Editör: TE Bilişim