Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit aileleri, gaziler ve Konya’da görev yapan basın mensupları için iftar programı düzenledi. Mevlana Kültür Merkezin’de düzenlenen iftar programına Şehit aileleri ve Gazi ve Gazi yakınlarının yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir,   Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı  Mustafa Işık, Konya Şehit Aileleri Dernek Başkanı Recep Pekdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur ile çok sayıda davetli katıldı.

RAMAZAN KARDEŞLİK  RAMAZAN BİR SEVİNÇ

İftar programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Bugün mutlu bir gündeyiz. Hep beraber ramazanın ilk gününde iftarı beraber edeceğiz.  Bu vatan için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Ramazan bereket. Ramazan kardeşlik. Ramazan bir sevinç. Bu vatan için kendisini feda etmiş kardeşlerimizin emanetleri ile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan güzel bir fırsat. Konya’da ise ramazan güzel bir şekilde yaşanan şehirden birisi. Sokakların, caddelerin ,  camilerin  en güzel yaşadığı şehir Konya. Bu ramazanda da inşallah en güzel şekilde idrak etmek için, özellikle çocuklarımızla birlikte, onların elinden tutarak camilerde,teravihlerde iftarlarda  onların civil civil sesleri ile bir ramazan geçirmeyi arzu ediyoruz. Ramazan sadece oruç tutmak değil, özellikle büyüklerimizi ziyaret etmek. Onların halini hatırını sormak, onları memnun etmek de Ramazanın önemli hasretlerinden birisi. İnşallah bu ramazanı’da böyle değerlendirelim.  Ramazanlar Müslümanlar için bir sevinç. Çünkü arkasında kadir gecesi ve Ramazan Bayramı var. Ama bu ramazanı bir hüzünle karşılıyoruz. Amerika Birleşik Devletlerinin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ile başlayan İsrail zulmünde 60 üzerinde kardeşimiz şehit oldu. 2bin 500 üzerinde kardeşimizde yaralı. Bizler de terör devleti İsrail’in uygulamalarını lanetliyoruz. Kınıyoruz. İnşallah bu ramazan Filistin’deki, Suriye’deki ve tüm İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur.

 RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE İSLAM DÜNYASINDA ACILAR KATLANIYOR 

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’da, “ Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyadaki insanlarımıza ramazan huzur getirsin. Dirliğe ve düzene vesile olsun. Baktığımız zaman ramazan ayı öncesi başlayan açılar Ramazan ayında katlanarak büyüyor. Gönül coğrafyamızda kan ve gözyaşı eksik olmuyor.   Cenabı Allah’a yalvarıyoruz. İnsanlığın susadığı, hasret olduğu adalete bir an önce ulaşmayı, mazlumların gözyaşının dinmesini istiyoruz. İki gündür büyük acılar yaşanıyor. Ramazan vesilesiyle huzur ikliminin yayıldığı, şehirlerimizdeki bu manevi iklimden fazlasıyla istifade etmeyi diliyorum ve belediye başkanlarımızın bu güzel organizasyonu dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN MÜCADELELERİNDE YANINDAYIZ 

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Tahir Akyürek ise, “Tüm hemşerilerimize hayırlı ramazanlar diliyorum. Güzel bir gelenek.  Yüzbinlerce insanımız ile mahalle iftarlarında buluşma imkânı buluyoruz. Ramazan-ı Şerif’i Konya’da coşku ile idrak ediyoruz. Meydanlarımız, parklarımız ve iftar sofralarımız neşe ile dolu. Ama diğer taraftan üzüntülerimiz var. Kudüs’te, Filistin’de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve onların mücadelesini, şehadetini ve onların Allah yolunda, vatan uğrunda döktükleri kanları burada anıyoruz. Onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim