İşbirliği toplantısı gerçekleştiren iki kurum da Konya’yı Türkiye’de örnek toplumsal hareketlerin doğduğu bir il haline getirmeyi amaçlıyorlar. Konya Platformu, Mevlana'nın hoşgörü ve sevgi anlayışı çerçevesinde toplumsal birlik ve beraberlik ile insanları bir arada toplamayı hedefleyen bir kuruluş olarak Ekol Koleji’ne yaptığı ziyaretle ortak paydada buluştuklarını belirtti. Okul ziyareti sırasında Konya Platformu Yönetim Kurulu’na Okul Müdürü Dr. Mehmet Birekul eşlik etti. Dr. Mehmet Birekul, okuldaki eğitimler ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantı sonrasında Konya Platformu ve Ekol Koleji arasında protokol imzalandı. 

Konya Platformu Yönetim Kurlu Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Bu günden itibaren Konya Platformu olarak Ekol Koleji’nin fahri üyesiyiz. Eğitime verdiğiniz katkıdan ve hassasiyetten dolayı sizleri tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız” diyerek olumlu görüşlerini iletti. Buna karşılık Birekul, “Konya’yı ileri taşıyabilecek her konuda eğitim alanında gereken desteği vereceğimizden hiç şüphe yoktur. Böyle bir protokolle bir araya gelmek bizi oldukça mutlu etti. Konya Platformu’na ziyaretinden dolayı saygı ve sevgilerimi sunarım” diyerek teşekkürlerini iletti. 

Misafirlerini oldukça güzel bir şekilde ağırlayan Ekol Koleji, protokol anlaşmalarının devam edeceğinin sinyalini de vermiş oldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim