Sahip olduğu devlet ve vakıf üniversiteleriyle adeta bir öğrenci şehri haline gelen, ailelerin de evlatlarını güvenle gönderebildiği bir şehir olan Konya, bu özellikleriyle yılın belli dönemlerinde şehirlerarası yolcu taşımacılığında hareketli günler geçiriyor. Öğrencilerin sınavlarının bittiği dönemlerde Konya’dan Türkiye’nin dört bir yanına yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Öğrenci hareketliliği şehirlerarası otobüslerde yoğunluğa neden olurken, firma yetkilileri de yaşanan yoğunluktan memnun kaldıklarını ifade ediyor. Peronlarda bir otobüs yola çıkarken, hemen diğerinin yanaştığı ve dolduğu gözlenirken, firmaların yetkilileri, öğrenciler başta olmak üzere yolcuları mağdur etmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, lüzumu olduğu durumlarda ek seferler düzenleyerek öğrencileri ailelerine kavuşturmaya çalıştıklarını belirtiyor. 

DÖNÜŞ BİLETİNİ ERKEN ALIN UYARISI

Birçok öğrencinin bilet almakta geç kaldığını ve bu nedenle ek seferlere rağmen bilet bulamadığını belirten firma yetkilileri, “Hiçbir öğrencimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Ancak yaşanan yoğunluğa bağlı olarak öğrenci kardeşlerimiz talep ettikleri tarih ve saatte yolculuk yapamıyor olabiliyor. Seferler şayet doluysa, en yakın zamandaki boş olan seferi öneriyoruz” dedi. Öğrencilere dönüş yolculuğu için de tavsiyelerde bulunan şehirlerarası otobüs firmalarının yetkilileri, “Dönüş biletinizi daha erken tarihlerde alın. Aksi halde yine bilet bulmakta zorlanabilirsiniz. Bilet taleplerinin erkenden yapılıyor olması bizim de planlamamızı daha sağlıklı yapmamızı sağlar. Böylelikle kimse mağduriyet yaşamaz” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan ağır kış şartları ve zorlu yol koşullarına bağlı olarak yolculuk esnasında herhangi bir aksaklık veya kazaya mahal vermemek için azami gayret gösterdiklerini kaydeden şehirlerarası otobüs firmalarının yetkilileri, bu doğrultuda tecrübeli şoförleri daha çok tercih ettiklerini belirtti. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim