27. dönem TBMM’de görev alacak Konya’nın 15 milletvekili Adliye Konferans Salonunda düzenlenen tören ile mazbatalarını aldı. Mazbata töreninin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yeni dönemin şehrimiz, ülkemiz ve gönül coğrafyamız için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “24 Haziran seçimlerinin ardından İl Seçim Kurulumuz Konyamızı temsil edecek milletvekillerimize mazbatalarını vermiş oldu.27. dönem meclisimiz hayırlı olsun.Cenab-ı Hak bu millete hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip etsin. Yeni bir 5 yıl Türkiye için çok önemli. Bir taraftan yeni hükümet sistemi bir taraftan da yasama organının güçlü yapısı çok daha büyük işlerin başarıldığı yeni bir şahlanış döneminin müjdecisi olacaktır” dedi.

“ASRIN SEÇİMİNİ GERİDE BIRAKTIK”

24 Haziran seçimleri ile pek çok anlamda ilklerin yaşandığına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Seçim döneminde köy köy kasaba kasabadolaşan başta il Başkanımız, ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız ve gönüllü kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihi bir seçimi tabiri caizse asrın seçimini geride bıraktık. 24 Haziran seçimleri uzun yıllardır yönetim sistemimiz olan parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin seçimiydi. Bu seçim döneminde birçok ilkleri yaşadık. Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklamadı ancak kesin olan AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemin ilk cumhurbaşkanı, cumhurun ilk başkanı olduğudur. Bu 24 Haziran seçimlerinin kesin bir sonucudur” şeklinde konuştu.

“YEDİ DÜVELE KARŞI BİR ZAFER KAZANDIK”

24 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yakından takip edildiğini söyleyen Sorgun, “Seçim akşamı dünyanın pek çok yerinde bizimle birlikte kutlama yapanlar olduğu gibi ne yazık ki üzüntülerini bildirenler de vardı. Bu 24 Haziran seçimlerinin 7 düvele karşı kazanılmış bir zafer olduğunun da bir göstergesiydi. Konya 24 Haziran seçimlerinde Büyükşehirler arasında AK Parti’ye en yüksek destek veren il oldu. Gönül isterdi ki daha yüksek oranlarda AK Parti’ye destek vererek 15 milletvekili ile Ankara’ya gidebilelim ancak Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz bugüne kadar hiç mazeret üretmedik. Seçmene asla sorumluluk yüklemedik. Biz her zaman neleri eksik bıraktığımıza baktık. Seçmenin verdiği mesajı en net alan parti yine AK Parti’dir. Bundan dolayı da 16 yıldır iktidarda bulunuyor. Artık seçimler bitmiştir. Seçim sonuçlarından yeni çalışmalar, yeni heyecanlar, yeni projeler üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim