İnternet kullanımının artmasıyla kullanım alanı birçok alana genişledi. İnternet üzerinden birçok işlemimizi halledebiliyoruz. İnternet kullanımının bu genişlemesiyle beraber birçok devlet kurumu da interaktif ortam için uygulamalar geliştirdi. Bu hizmetlerden biriside Sağlık Bakanlığının vatandaşların hizmetin sunduğu MHRS. MHRS, yani Merkezi Hastane Randevu Sistemi sayesinde vatandaşlar hastane randevusunu kolayca internet üzerinden alabilmektedirler. Sağlık Bakanlığı'nın kişilere sunduğu MHRS hastane randevu sistemi uygulaması rahatlık sağlıyor. MHRS hastane randevusu almak artık online olarak kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde yapılabiliyor. İnternet altyapısının 7 gün 24 saat işlem imkanı, daha hızlı ve daha pratik şekilde işlemleri tamamlama olanağı gibi pek çok etken nedeni ile bireysel yaşamın her alanında aktif şekilde kullanıldığı görülüyor. Bu çerçevede Türkiye’de sağlık alanında da vatandaşların daha kaliteli ve daha modern hizmetler alabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından internet altyapısı aktif şekilde kullanılarak MHRS hastane randevu sistemi hizmete açıldı. Türkiye’de tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile birlikte kamu sağlık hizmetleri açısından dünyanın gelişmiş ve modern ülkelerindeki sağlık hizmetlerindeki kalite standartlarının yakalanabilmesi sağlanıyor. 

MHRS İLE HASTANLERDE BEKLEME SÜRESİ KISALIYOR

MHRS''nin temel hedefi hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırma olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Merkezi Hekim Randevu Sistemi, çalışanlarıyla birlikte teknolojik imkanları etkin bir kamu hizmetine dönüştürerek vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı ve hizmet sunumuna katkıda bulunmayı ilke edinmiştir.  Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelere evrensel kalitede randevu hizmeti sunarak vatandaş memnuniyetini amaçlıyor.  MHRS''nin temel hedefi hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanmasıdır. Amaç vatandaşların kendi zamanlarını doğru yönetmeleridir. Hastanelerde kaynak kullanım ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetlerinde verim ve kalitesinin artırılmasıyla MHRS verileri sayesinde sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır. Hastanelerdeki hekim iş gücünün etkin kullanımı MHRS ile başarılı bir şekilde sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

MHRS İLE AMAÇ KUYRUKSUZ HASTANE

MHRS ile amacın kuyruksuz hastane olduğuna ve Konya da 2018 yılında 2 milyon 880 bin kişinin MHRS 'nden randevu aldığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Konya olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi konusunda oldukça başarılıyız ve öndeyiz. Şuanda bakanlığımız bizden yüzde 50 oranında telefon, internet yolu ile muayene randevusu alan hastalarımız için açılmasını istiyor. Bizler bu konuda yüzde 56-57 oranındayız.  Bakanlığımız Merkezi Hekim Randevu Sisteminin gerçekleşme oranının yüzde 60’şını geçmesini istiyor. Bizler o konuda Konya genelinde yüzde 63 oranındayız. Diş hastanemiz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, büyük hastanelerimiz de hastalarımız MHRS ile geliyor. Bu Konya için oldukça güzel bir başarı. MHRS ile hastanelerde gereksiz bekleme ve zaman kaybının önüne geçilmiş oluyor. MHRS ile amaç kuyruksuz hastane.  Konyalı vatandaşlarımız MHRS konusunda oldukça bilinçli. Konya MHRS sevdi ve sahiplendi.  2018 yılında Konya’da 2 milyon 869 bin 512 kişi MHRS ile randevu oldu. MHRS hastalarımızın hastanelerde güzel hizmet alması için önemli bir hizmet. Bizler hastalarımızın rahatlığı ve konforu için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz.  Bizler hemşerilerimizden istediğimiz MHRS sistemine uymaları. MHRS ile alınan randevular zamanında gerçekleşiyor. MHRS ile hastalarımıza daha iyi hizmet veriyoruz. MHRS iş yükümüzün azaltılması konusunda da yardımcı oluyor. MHRS vatandaşlarımızın vaktinden tasarruf etmelerine de katkı sağlıyor. Hastanelerde kaynak kullanım ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetlerinde verim ve kalitesinin artırılmasıyla MHRS verileri sayesinde sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim