AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, AK Parti İl Başkanlığı'nda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ömer Ünal’a basın toplantısında, AK Parti Konya İl Başkanlığı Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Pekkutucu eşlik etti.

AK Parti'nin verdiği sözleri bir bir tuttuğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, "Konya metrosu ile ilgili de proje etüd ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bu önemli projenin ihalesi ile ilgili süreci takip ediyoruz" dedi.  

İl Başkanlığındaki toplantıda, 2017 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ünal, “2017, 15 Temmuz’un ardından şer güçlerin, ülkemiz üzerindeki karanlık emellerini ekonomik olarak harekete geçirmeye çalıştıkları bir yıl oldu. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara rağmen Cumhurbaşkanımız önderliğindeki hükümetimiz ve AK Parti hareketi, geride bıraktığımız 2017 yılında birçok ilki başardı. Bunlardan en önemlisi 16 Nisan halk oylamasıydı. 16 Nisan ile birlikte Türk siyasi tarihinin 150 yıllık dönüşümü gerçekleştirmiş olduk. Bu sistem değişikliğinin ilk uygulaması da inşallah 3 Kasım 2019’da gerçekleştirilecek. Yine 2017 yılında Türkiye ekonomik olarak büyümeye devam etti. Özellikle üçüncü çeyrekte ülkemiz yüzde 11,1 ile dünyada en hızlı büyüyen ülke konumuna geldi. 2016’nın yoğun terör olayları, darbe girişimi, 15 Temmuz ile başlayan ekonomik kıskacına rağmen Türkiye, 2017 yılında büyümesini sürdürdü. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde ihracat rakamları açıklandı. Hamd olsun 157,1 milyar dolarlık bir ihracat rakamını tutturmuş olduk. İnşallah 2018 yılında bu rakamların çok daha üzerine çıkacağız” dedi.

“AK PARTİ VERDİĞİ SÖZLERİ BİR BİR TUTUYOR”

AK Parti’nin verdiği sözleri birer birer tutarak hayata geçirdiğini ifade eden Ünal, “AK Parti seçim beyannamelerinde verdiği sözleri bir bir tutuyor. Bunlardan biri olan taşeron meselesi de 2017’de sonuca bağlanmış oldu. 1 Kasım seçim beyannamesinde taşeron düzenlemesi AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer almıştı. Seçim beyannamesinde yer alan tüm konular ile birlikte 1 milyon kişiyi ilgilendiren taşeron meselesi de sonuca ulaştırılmış oldu. 2016 ve 2017 yıllarının ekonomik sıkıntılarına rağmen Konya’nın pek çok projesinin açılışı yapıldı, temeli atıldı ya da fizibilite çalışmalarına devam edildi. Ulaşımdan, eğitime, enerjiden alt yapıya varıncaya kadar Konya’nın pek çok projesi milletvekillerimiz ve teşkilatımız tarafından yakından takip edildi. Dizilere konu olan, “Aşkımız Beyşehir yolu gibi hiç bitmesin” denilen Konya- Beyşehir yolu tamamlandı. Çok yakın zamanda da açılışını gerçekleştireceğiz. 122 kilometrelik Konya çevre yolunun 22 kilometrelik kısmı bitti.49 kilometrelik kısmın ihalesi yine geçtiğimiz yıl yapıldı. Üçüncü kısım ihale çalışmaları da devam ediyor. 109 kilometrelik Çumra, Hadim, Taşkent, Alanya yolunun 25 kilometrelik kısmı tamamlandı. Ayak yüksekliği bakımından Türkiye’nin en yüksek viyadüğü olacak olan Eğitse Viyadüğü’nün de 2017 yılında ihalesi yapıldı. İnşallah bu projemiz de en kısa zamanda tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“KONYA METROSU İLE İLGİLİ FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Konya’nın devam eden diğer projeleri hakkında bilgi veren Ünal, “Konya metrosu ile ilgili de proje etüd ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bu önemli projenin ihalesi ile ilgili süreci takip ediyoruz. Kayseri, Konya, Antalya Yüksek Hızlı Tren projesi tamamlandı ile ilgili süreç devam ediyor. Konya Karaman demiryolu projesi geçtiğimiz yıl tamamlandı. Sinyalizasyon sistemlerindeki eksiklerinin tamamlanmasıyla birlikte 2018 yılının bahar aylarında hizmet vermeye başlamış olacak. Lojistik Köy projesinin ihalesi de 2017 yılında yapıldı. Hızla yapımı devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanacak inşallah. Buğday Pazarı/ Yüksek Hızlı Tren Garı projesinin temelini yine geçtiğimiz yıl attık. Bu projemiz de en kısa zamanda Konyamıza hizmet vermeye başlayacaktır. Enerjide Konya için çok bir yılı geride bıraktık. Karapınar’da Güneş Enerjisi Santrali ile ilgili projenin ihalesi yapıldı. İnşallah süreç tamamlandığında Konya önemli bir yatırımı kazanmış olacak. MTA’nın Karapınar’da Linyit rezervi ile ilgili bir çalışmasını 2017 yılında tamamlamış olduk. Bu çalışma Karapınar’ın enerji üssü olması noktasında önemli bir yatırım alt yapısı oldu. Karapınar’da Elbistan Termik Santrali’nin iki katı büyüklüğünde bir tesis yapılmış olacak. Sağlık yatırımlarında baktığımızda ise uzun zamandır gündemimizi meşgul eden Numune Hastanesi 2017 yılı sonu itibariyle hasta kabulüne başladı. Öte yandan Şehir Hastanesi hızla yükseliyor. Bu büyük proje de 2019 sonu 2020 başı itibariyle hizmet vermeye başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“KONGRE SÜRECİMİZ BAYRAM HAVASINDA DEVAM EDİYOR”

AK Parti’de devam eden kongre süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, “AK Parti İl ve İlçe Kongrelerine hızla devam ediyor. 6. Olağan İlçe Kongreleri Konya’da tamamlandı. Türkiye genelinde 800 ilçe ve 28 İl Kongremiz şu anda tamamlanmış durumda bulunuyor. İnşallah Nisan ayı itibariyle kongre sürecimizi tamamlamış ve büyük kongremizin hazırlığına başlamış olacağız. AK Parti başta Konya olmak üzere kongre süreçlerini bayram havasında geçiriyor. Konya İl Kongremiz de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle en kısa zamanda yapılacak. AK Parti bu çalışmalarla ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktası olan 2019 yılına hazırlanıyor. AK Parti bu güne kadar girdiği bütün seçimlerde başarılı olmuştur. Tam 16 yıldır da iktidarını devam ettiriyor. İnşallah 2019 yılındaki seçimlerde AK Parti milletimizin teveccühü ile tekrar güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” diye konuştu.

HASİP MUTLU

Editör: TE Bilişim